13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCătălin Ioniţă, fostul şef al Poliţiei Române, cercetat de DNA

Cătălin Ioniţă, fostul şef al Poliţiei Române, cercetat de DNA

Cătălin Ioniţă a declarat, la sosirea la sediul central al Direcţiei, că a plecat de la şefia Poliţiei Române ca să nu păteze imaginea instituţiei.

“Am fost citat în data de 18, în ziua de luni, pentru a mi se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect. Imediat după acest lucru, fără niciun fel de ezitare, am considerat că este de datoria mea să fac un pas înapoi pentru a proteja imaginea ministerului şi a Poliţiei Române, considerând că este o chestiune de demnitate şi onoare profesională. Nu am niciun fel de grijă sau problemă în legătură cu acest aspect (acuzaţiile care i se aduc -n.r.). Aşa cum cariera mea este impecabilă de 24 de ani şi cum am respectat jurământul pe care l-am depus la intrarea în această profesie, aşa voi face până la sfârşit şi voi merge până în pânzele albe să-mi demonstrez nevinovăţia şi buna credinţă şi să protejez imaginea Poliţiei Române şi a colegilor mei, care nu merită să fie terfelită în niciun fel (…) Tot ce am făcut am făcut în concordanţă cu morala şi cu legea. Nu există niciun fel de abatere de la treaba asta şi o voi demonstra în faţa celor care sunt în drept să facă acest lucru”, a declarat Cătălin Ioniţă.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, referitor la plecarea acestuia de la şefia Poliţiei Române, că nu are ce să îi reproşeze şi că nu vrea să speculeze dacă acesta ar fi sau nu vizat de un dosar penal.

“Nu îi pot reproşa nimic lui Cătălin Ioniţă. A fost o cerere personală de încetare a împuterniciirii şi, în acel moment, nu cred că existau alte soluţii din partea ministrului. Referitor la afirmaţiile privind existenţa unui dosar penal, nu vreau şi nu pot să speculez eu. Asta sunt convinsă că poate să facă domnul Ioniţă. Eu i-am promis că nu voi comenta decizia personală a dânsului de solicitare a încetării împuternicirii şi cred că o va face. Aşa cum îl cunosc, va explica de ce a făcut această solicitare”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la Antena 3.

Reacţia ministrului Afacerilor Interne a venit în contextul în care, în spaţiul public, au apărut informaţii potrivit cărora Cătălin Ioniţă ar fi vizat de un dosar penal.

Ministerul de Interne a anunţat, marţi, că noul şef al Poliţiei Române este Ioan Buda după ce Cătălin Ioniţă a cerut, din motive personale, încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române.

Cătălin Ioniţă a fost numit la conducerea IGPR pe 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni, în urma scandalului dintre Carmen Dan şi Mihai Tudose. Iniţial, Carmen Dan i-a cerut lui Mihai Tudose schimbarea din funcţie a şefului de atunci al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, în contextul scandalului poliţistului pedofil. Mihai Tudose a acuzat-o însă pe Carmen Dan că l-a minţit când i-a spus că Ioniţă a acceptat să fie noul şef al IGPR şi i-a cerut atunci demisia. Carmen Dan nu a demisionat însă, ba chiar a anunţat, după o zi, că are acceptul lui Ioniţă pentru funcţie. Ulterior, PSD i-a retras sprijinul lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă