9.4 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăPoliticăCătălin Drulă acuză că PSD și PNL blochează accesul antreprenorilor la finanțare

Cătălin Drulă acuză că PSD și PNL blochează accesul antreprenorilor la finanțare

Prezent joi în județul Ialomiţa pentru o întrevedere cu antreprenorii locali din agricultură şi din industria alimentară, preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că alianța PSD-PNL blochează accesul antreprenorilor la creditare.

Drulă a atras atenţia asupra consecinţelor nefaste ale măririlor de taxe şi ale instabilităţii fiscale, afirmând că antreprenorii români nu mai au acces la credite din cauza politicilor inflaţioniste ale coaliţiei PSD-PNL.

„Toţi antreprenorii spun invariabil că accesul la finanţare este cea mai mare problemă pe care o au şi că se zbat să acceseze linii de finanţare, să găsească creditare pentru investiţii şi este foarte greu. Dobânzile au ajuns atât de mari pentru că avem inflaţie mare, iar inflaţie mare avem din cauza politicilor fiscale ale acestui guvern, care cheltuieşte fără măsură, jefuieşte bugetul de stat şi se împrumută în disperare pentru a finanţa aceste cheltuieli. Asta înseamnă că băncile, în loc să finanţeze antreprenori, finanţează datoria statului, care atrage aceşti bani pentru a finanţa clientela de partid”, a susţinut el.

În opinia sa, pentru a ieşi din acest „cerc vicios”, Guvernul ar trebui „să taie pensiile speciale şi cheltuielile inutile legate de finanţarea unor sinecuri bine plătite, să aplice reformele asumate şi să atragă astfel banii din PNRR, dar şi să stimuleze producerea de bunuri şi servicii în România”.

Preşedintele USR a fost însoţit în vizita pe care a făcut-o în judeţul Ialomiţa de vicepreşedintele USR Vlad Voiculescu, care le-a transmis celor prezenţi la întâlnire că, „în relaţia cu antreprenorii, ca şi în alte domenii, România arată ca un stat în disoluţie, în care instituţiile nu funcţionează deloc aşa cum trebuie”.

„Dacă vorbeşti cu orice antreprenor, vezi că au probleme cu accesul la finanţare, vezi că au probleme cu accesul la forţă de muncă calificată. Şi asta nu pentru că românii nu vor să muncească, ci pentru că de multe ori românii nu sunt pregătiţi pentru ceea ce îi trebuie economiei. Avem nevoie nu numai să consumăm produse româneşti, dar avem nevoie de un stat care susţine antreprenorii locali mai mult decât orice altceva. Avem însă un stat fără cap, fără direcţie, un stat în disoluţie. Şi asta vedem cam în toate domeniile şi în toate instituţiile”, a declarat Vlad Voiculescu. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ministrul Predoiu, despre Platforma Națională “Fii pregătit”: Populația devine partener al instituțiilor care acționează pentru salvare – IGSU, DSU, Poliție, Jandarmerie

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, consideră că, prin învățarea modului de acțiune în cazul unor calamități, populația devine partener al instituțiilor care acționează pentru...

Cine e candidatul surpriză al PNL la Primăria Ploiești

Organizația PNL Prahova a rămas cu ochii în soare după ce actualul edil liberal al Ploieștiului, Andrei Volosevici, a anunțat că va candida...

Andrei Ciolacu, cel mai prolific stranier român. Fostul rapidist a reușit un nou gol în campionatul Maltei

Atacantul român Andrei Ciolacu a înscris un nou gol în tricoul formației Birkirkara, care a terminat la egalitate cu Balzan FC, scor 1-1, sâmbătă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă