16 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăPoliticăCătălin Cherecheș a fost extrădat din Germania. Fostul primar, pe drum către...

Cătălin Cherecheș a fost extrădat din Germania. Fostul primar, pe drum către România

Cătălin Cherecheș, fostul primar al municipiului Baia Mare, a fost extrădat din Germania și este pe drum către România sub supravegherea unei echipe de polițiști români. Anunțul a fost făcut de către Poliția Română, care a confirmat că urmăritul internațional a fost preluat de la un punct de trecere a frontierei dintre Germania și Austria.

Procedura de extrădare a fost pusă în aplicare de autoritățile germane în urma cererii oficiale formulate de către autoritățile române. Astfel, Cătălin Cherecheș se află acum în drum spre România sub escorta polițiștilor, care îl vor însoți până la destinația finală.

Acesta va fi plasat într-un penitenciar. Amintim că fostul primar a fost reținut de ofițerii germania pe 28 noiembrie 2023. Cherecheș a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

“Reamintim că, în urma cooperării polițienești internaționale dintre Poliția Română și structurile de poliție din Germania, precum și a deciziei justiției germane, a fost aprobată predarea bărbatului către autoritățile din România”, a transmis Poliția Română.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă