Un startup din Berlin renovează blocuri de apartamente din orașul german Bochum, oferindu-le o „a doua piele” din lemn adaptată pentru a le face mai eficiente din punct de vedere energetic.
Acest apartament primește o „a doua piele” pentru a ajuta la eficiența energetică. Fațada exterioară este din lemn și celuloză pentru izolare.
Proiectul este de la start-up-ul Ecoworks din Berlin (Emanuel Heisenberg, CEO Ecoworks).
„ Asistăm la una dintre primele renovări în serie din Germania. Aceasta este o clădire care nu a fost renovată de 50 sau 60 de ani. Și aici vedem elemente ale unei construcții din lemn care acum sunt construite ca o a doua piele în jurul acestor trei structuri, astfel încât aceste clădiri să devină neutre la CO2 în câteva săptămâni”, potrivit Reuters.
Casele germane din orașul Bochum primesc „a doua piele” din lemn pentru a avea un consum energetic redus pe timpul iernii
Proprietarii au început de curând să vadă că renovările care economisesc energie sunt esențiale.
„ În această proprietate, aproximativ 70, 80 la sută din costurile cu energie sunt economisite în comparație cu costurile îngrozitoare ale energiei pe care le avem acum din aprovizionarea cu gaz”, spune Emanuel Heisenberg, CEO Ecoworks.
Clădirile reprezintă 35% din total consumul de energie în Germania.
Unii europeni se mută în Spania pentru a scăpa de creșterea prețurilor la energie
Orașul spaniol Benidorm, situat în așa-numita Costa Blanca, este de mult timp o destinație populară pentru oamenii din întreaga Europă.
A devenit, de asemenea, un loc unde oamenii pot economisi facturile mari de energie datorită climatului său blând, notează Euronews.
„Este mai ieftin să stai aici decât în Olanda. Acolo este mult mai frig. Trebuie să pornești încălzirea. Și trebuie să plătești mult. Trebuie să fii nebun ca să stai în Olanda. Te poți bucura de banii pe care, altfel, i-ai cheltui pe gaz și electricitate”, a declarat John Buter, un turist.
Sectorul turismului urmărește oportunitatea de a crește numărul de străini care vin în regiune.
O noapte de hotel poate ajunge la de 50 de euro pe noapte în timpul sezonului scăzut, iar apartamentele primesc, de asemenea, mai multe rezervări.
„Majoritatea chiriașilor vin din nordul Europei – Norvegia, Suedia, Olanda, Germania”, a declarat Daniel Elman, proprietar pentru MyFlats, care ajută turiștii să închirieze temporar apartamente.
„Este clar de ce. Toți acești oameni ar pierde altfel o mulțime de bani pentru a-și încălzi locuințele. Noi nu avem această nevoie în sudul Europei”, a spus Elman.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!