34.5 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăEconomieCriza EnergeticăUnii europeni se mută în Spania pentru a scăpa de creșterea prețurilor...

Unii europeni se mută în Spania pentru a scăpa de creșterea prețurilor la energie

Orașul spaniol Benidorm, situat în așa-numita Costa Blanca, este de mult timp o destinație populară pentru oamenii din întreaga Europă.

A devenit, de asemenea, un loc unde oamenii pot economisi facturile mari de energie datorită climatului său blând, notează Euronews.

„Este mai ieftin să stai aici decât în Olanda. Acolo este mult mai frig. Trebuie să pornești încălzirea. Și trebuie să plătești mult. Trebuie să fii nebun ca să stai în Olanda. Te poți bucura de banii pe care, altfel, i-ai cheltui pe gaz și electricitate”, a declarat John Buter, un turist.

Sectorul turismului urmărește oportunitatea de a crește numărul de străini care vin în regiune.

O noapte de hotel poate ajunge la de 50 de euro pe noapte în timpul sezonului scăzut, iar apartamentele primesc, de asemenea, mai multe rezervări.

„Majoritatea chiriașilor vin din nordul Europei – Norvegia, Suedia, Olanda, Germania”, a declarat Daniel Elman, proprietar pentru MyFlats, care ajută turiștii să închirieze temporar apartamente.

„Este clar de ce. Toți acești oameni ar pierde altfel o mulțime de bani pentru a-și încălzi locuințele. Noi nu avem această nevoie în sudul Europei”, a spus Elman.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă