9.5 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeEconomieCriza EnergeticăUnii europeni se mută în Spania pentru a scăpa de creșterea prețurilor...

Unii europeni se mută în Spania pentru a scăpa de creșterea prețurilor la energie

Orașul spaniol Benidorm, situat în așa-numita Costa Blanca, este de mult timp o destinație populară pentru oamenii din întreaga Europă.

A devenit, de asemenea, un loc unde oamenii pot economisi facturile mari de energie datorită climatului său blând, notează Euronews.

“Este mai ieftin să stai aici decât în Olanda. Acolo este mult mai frig. Trebuie să pornești încălzirea. Și trebuie să plătești mult. Trebuie să fii nebun ca să stai în Olanda. Te poți bucura de banii pe care, altfel, i-ai cheltui pe gaz și electricitate”, a declarat John Buter, un turist.

Sectorul turismului urmărește oportunitatea de a crește numărul de străini care vin în regiune.

O noapte de hotel poate ajunge la de 50 de euro pe noapte în timpul sezonului scăzut, iar apartamentele primesc, de asemenea, mai multe rezervări.

“Majoritatea chiriașilor vin din nordul Europei – Norvegia, Suedia, Olanda, Germania”, a declarat Daniel Elman, proprietar pentru MyFlats, care ajută turiștii să închirieze temporar apartamente.

“Este clar de ce. Toți acești oameni ar pierde altfel o mulțime de bani pentru a-și încălzi locuințele. Noi nu avem această nevoie în sudul Europei”, a spus Elman.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...

Doi minori ar fi vandalizat cel puțin 11 mașini, potrivit polițiștilor

Poliţiştii din Galaţi fac cercetări pentru identificarea a două persoane necunoscute, posibil minori, care au vandalizat cel puţin 11 maşini, în noaptea de vineri...

O celebră actriță s-a înscris în AUR la Congresul de la Alba Iulia

Ramona Bădescu, actriță notorie în spațiul public, s-a alăturat Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), aceasta fiind prezentă sâmbătă la Congresul Extraordinar al partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă