26.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCasa Albă: Acțiuni „inumane” făcute de guvernatorul din Texas la granița cu...

Casa Albă: Acțiuni „inumane” făcute de guvernatorul din Texas la granița cu Mexic

Secretarul de presă de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre, l-a chemat miercuri (19 iulie) pe guvernatorul din Texas, Greg Abbott, să răspundă pentru acțiunile „atroce” ale statului său la granița dintre SUA și Mexic față de migranți.

Un grup de parlamentari democrați din Texas l-au îndemnat marți pe guvernatorul republican al statului să-și oprească campania agresivă de securitate la frontieră, după ce un raport susținea că autoritățile din Texas au primit ordin să refuze apă migranților aflați în căldură extremă și să împingă copiii migranți înapoi în râul Rio Grande.

Guvernatorul din Texas a ceut evacuarea locuințelor, la apropierea uraganului Harvey

Guvernatorul statului american Texas i-a îndemnat, vineri, pe locuitorii care trăiesc în zonele joase să își părăsească imediat casele în condițiile în care uraganul Harvey se îndreaptă către regiunile de uscat din sudul țării, informează agenția DPA citată de Agerpres.

”Este urgent ca oamenii care locuiesc în una dintre aceste zone joase să evacueze cât de repede pot”, a spus Greg Abbott.

El a menționat că drumurile se aglomerează și că oamenilor le va fi foarte dificil să plece vineri seara.

”Acum e timpul să plecați”, a atenționat guvernatorul la Fox News.

Abbott și-a manifestat îngrijorarea că vor exista persoane sinistrate din cauza inundațiilor, care vor rămâne fără alimente, electricitate și apă.

El a menționat că statul Texas este pregătit pentru furtuna de categoria 2, însă salvarea persoanelor va fi dificilă din cauza faptul că se așteaptă ca Harvey să stagneze și să provoace ploi torențiale care vor persista timp de mai multe zile în regiunile din sud-estul statului Texas.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România este al treilea mare producător de petrol din UE – Eurostat

Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană au fost, în 2022, Italia (4,5 milioane de tone), Danemarca (3,2 milioane de tone) şi...

Liderii coaliției PSD – PNL discută listele pentru alegeri. Ar fi reanalizată și candidatura lui Cîrstoiu

Liderii coaliției de guvernare, PSD - PNL, au o ședință la mijlocul zilei de luni, 15 aprilie, în care ar urma să finalizeze listele...

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă