11.5 C
București
vineri, 8 noiembrie 2024
AcasăPoliticăCare sunt cele patru ministere ce finanțează dezvoltarea energiei din surse regenerabile

Care sunt cele patru ministere ce finanțează dezvoltarea energiei din surse regenerabile

În România, patru ministere finanţează dezvoltarea energiei din surse regenerabile, susține ministrul Mediului.

Liderii naţionali şi europeni din domeniul politicilor climatice, al sustenabilităţii şi al businessului s-au reunit ieri și astăzi la forumul Climate Change Summit pentru a vorbi despre tranziţia către economie verde.

Energie regenerabilă şi politici energetice, agricultură sustenabilă, protecţia biodiversităţii, finanţare verde, producţie sustenabilă, politici de mediu, economie circulară, rezilienţa climatică a oraşelor, start-up-uri inovatoare şi tehnologii noi au fost subiectele discutate de profesioniști din 15 țări, în perioada 4-5 octombrie la forumul Climate Change Summit de la București.

”Sunt cel puţin patru ministere – al Energiei, al Fondurilor Europene, al Dezvoltării şi al Mediului – care finanţează dezvoltarea de modalităţi pentru obţinerea energiei din surse regenerabile. Vor fi, de asemenea, investiţii în capacităţi de stocare a energiei”, a spus Tanczos Barna.

Cele patru ministere care susțin dezvoltarea energiei din surse regenerabile susțin practic tranziția către o economie verde

De asemenea, dincolo de energie, şi digitalizarea joacă un rol important în tranziţia către o economie verde.

”Putem insista mai mult pe zona de inovare şi pe cea de tehnologii verzi, sunt proiecte aici”, a spus Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, al Inovaţiei şi al Digitalizării.

Impulsionarea energiei verzi ca modalitate de trecere la o economie sustenabilă dispune de fonduri din mai multe direcţii, iar cei care vor să facă investiţii trebuie să le acceseze, a transmis miercuri Tanczos Barna, ministrul Mediului, prezent la evenimentul Climate Change Summit, potrivit antena3.ro.

Banca Mondială dă României 600 milioane euro pentru tranziția către o economie verde

Banca Mondială și România, prin Ministerul Finanțelor, au semnat astăzi un împrumut de 600 milioane Euro pentru politici de dezvoltare (Development Policy Loan), cu accent pe creștere economică incluzivă și verde.

Aprobat la 30 iunie de Consiliul de Administrație al Băncii Mondiale, acest împrumut este primul dintr-o serie programatică de două operațiuni de finanțare și este complementat de o asistență financiară nerambursabilă de 24,2 milioane USD acordată din Fondul BIRD pentru Soluții Inovatoare privind Bunuri Publice Globale (Innovative Global Public Goods Solutions Fund), semnată tot astăzi.

Împrumutul și asistența financiară nerambursabilă sprijină autoritățile române în realizarea unor reforme structurale importante pentru a avansa incluziunea socială (inclusiv măsurile de răspuns la criza umanitară), pentru consolidarea managementului fiscal, încurajarea decarbonizării și pentru îmbunătățirea rezilienței în fața schimbărilor climatice.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

China aprobă un program masiv de refinanțare a datoriilor locale pentru a combate încetinirea economică

China a dat undă verde unui program de refinanțare a datoriilor autorităților locale în valoare de 836 miliarde de dolari, într-o mișcare menită să...

Prognoza meteo: Temperaturile scad ușor în noiembrie, dar vor crește la începutul lui decembrie

Meteorologii anunță pentru săptămâna 11-18 noiembrie 2024 o ușoară scădere a temperaturilor față de valorile normale ale perioadei pe tot teritoriul României. În ceea ce...

Parlamentul European blochează propunerea Ungariei pentru funcția de comisar european

Parlamentul European a refuzat să aprobe numirea lui Oliver Varhelyi, candidatul propus de Ungaria pentru funcția de comisar european pentru sănătate publică și bunăstarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă