7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSocialEvenimentCaptură uriașă a DIICOT. Zece autoturisme, 13 ceasuri de valoare, bijuterii și...

Captură uriașă a DIICOT. Zece autoturisme, 13 ceasuri de valoare, bijuterii și monede din aur

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au inițiat acțiunea penală împotriva a 46 de inculpați, din care doi se află deja arestați în legătură cu alte cauze.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârșirea unei game variate de infracțiuni, printre care constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare și luare de mită, trafic de influență, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și rele tratamente aplicate minorului.

“Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 46 de inculpați, din care doi arestați în alte cauze,  cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare și luare de mită, trafic de influență, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și rele tratamente aplicate minorului.

Față de 43 dintre inculpați, a fost luată măsura reținerii, în cursul acestei zile urmând să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate 10 autoturisme, numeroase obiecte de lux (13 ceasuri și peste 30 de genți și ghiozdane), bijuterii și monede din aur, sume în lei, euro, dolari SUA, lire sterline, franci elvețieni  și forinți,  precum și mai multe carduri bancare.

De asemenea, au fost identificate și ridicate arme albe (săbii, cuțite, macete, baionete, boxuri, bâte, arme artizanale ș.a.), arme (pistoale) supuse autorizării, dispozitive de bruiaj, cagule, telefoane mobile,  sisteme PC/laptopuri, medii de stocare, documente și înscrisuri olografe, truse de poker, cantități de substanțe susceptibil a fi droguri de risc și mare risc, grindere și cântare de precizie,  precum și alte bunuri de interes.

Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală și Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente și Serviciul de Investigații Criminale, serviciilor de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene din Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila, respectiv Direcției Generale Anticorupție, luptătorii Serviciilor pentru Acțiuni Speciale București și Ilfov, al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş” și unităților de jandarmerie din județele Dolj, Gorj, Brăila și Timiș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul DIICOT.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...
Ultima oră
Pe aceeași temă