14.7 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCandidatura Ucrainei la Cupa Mondială din 2030 ridică moralul la Kiev

Candidatura Ucrainei la Cupa Mondială din 2030 ridică moralul la Kiev

Candidatura Ucrainei pentru a organiza Cupa Mondială din 2030, împreună cu Spania și Portugalia, a surprins plăcut pe cei din Kiev și din alte orașe, ridicându-le moralul, afectat de confruntarea cu Rusia.

Fotbalul poate fi folosit „pentru a reveni la viața normală” și „pentru a termina războiul”, a declarat șeful federației de fotbal a Ucrainei, Andriy Pavelko, miercuri (5 octombrie), după ce țara sa s-a alăturat Spaniei și Portugaliei în încercarea lor de a găzdui Cupa Mondială FIFA 2030, în ceea ce țările au salutat drept un act de solidaritate europeană.

Ei au spus că decizia, anunțată la o conferință de presă la sediul elvețian al UEFA, a avut sprijinul deplin al organismului de conducere al fotbalului european și, de asemenea, al guvernelor spaniol, portughez și ucrainean.

Pavelko a numit-o o „aplicație istorică”, adăugând că „suntem absolut siguri că, pentru prima dată în istorie, putem folosi fotbalul ca un instrument pentru a termina războiul și a pune capăt luptei împotriva întunericului”.

În apropiere de Stadionul Olimpiskiy din Kiev, ucrainenii au fost entuziasmați de vestea despre oferta comună a țării lor de a organiza Cupa Mondială din 2030.

Candidatura Ucrainei la Cupa Mondială din 2030 este condiționată de oprirea războiului cu Rusia și reconstrucția rapidă a țării

„Sper că va fi o perioadă postbelică în care Ucraina se va reconstrui în mod activ. Și va fi mișto. Toți sunt bineveniți să vină!” spune Iulia Artamoshchenko, rezidentă la Kiev, a declarat pentru Reuters.

Sergiy Babenko, un bucătar, consideră că Ucraina ar trebui să aibă dreptul de a găzdui turneul.

„Până în 2030 vom încheia toate luptele, vom da rușilor o bătaie bună. O mulțime de oaspeți vor fi aici, care ne-au ajutat în timpul războiului”, a spus Babenko.

Candidaturile Spaniei, Portugaliei și Ucrainei pentru turneul din 2030 vor concura împotriva altor candidaturi, cum ar fi o colaborare între Egipt, Grecia și Arabia Saudită și o propunere comună sud-americană din Uruguay, Argentina, Paraguay și Chile.

Luis Rubiales, președintele RFEF, a declarat că detaliile integrării Ucrainei în oferta spanio-portugheză vor fi stabilite în următoarele luni.

Sondaj. România ar putea adera la Zona Euro în anul 2030

Cel mai recent sondaj realizat de Asociaţia CFA România estimează că orizontul de aderare a României la Zona Euro este anul 2030.

Cu privire la cursul monedei euro pe termen scurt și mediu, peste 93 la sută dintre participanţii la sondaj se așteaptă la o depreciere a leului în următoarele 12 luni în raport cu moneda europeană. Peste un an de zile, cursul unui euro ar putea fi 5,0261 lei, estimează studiul. De asemenea, trei sferturi dintre persoanele care au răspuns la sondaj se așteaptă la o creștere a inflației.

CFA România este organizaţia din care fac parte, ca membri, peste profesionişti în investiţii din România. CFA realizează periodic sondaje pe teme economice.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rata şomajului a crescut la 5,7%, în ianuarie. Cele mai afectate sunt femeile

Rata şomajului în luna ianuarie 2024 a fost, în formă ajustată sezonier, de 5,7%, în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată...

Gigi Becali contestă amenda UEFA: „Mă duc la TAS”

După ce UEFA l-a amendat cu 30.000 de euro pentru că a pariat pe meciul Nordsjelland – FCSB, din Conference League, Gigi Becali a...

Doliu în sportul românesc! A murit fosta voleibalistă Ruxandra Dumitrescu

Fosta internaţională română şi elenă Ruxandra Dumitrescu a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 46 de ani. Anunțul a fost făcut de Federaţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă