18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalCadoul făcut de Vladimir Putin lui Kim Jong Un din Coreea de...

Cadoul făcut de Vladimir Putin lui Kim Jong Un din Coreea de Nord

Vladimir Putin i-a făcut cadou lui Kim Jong Un o limuzină rusească de lux Aurus, deoarece liderului nord-coreean i-a plăcut mașina atunci când președintele rus i-a arătat-o anul trecut, a declarat marți Kremlinul, potrivit Reuters.

Când Kim a vizitat estul Rusiei în septembrie, Putin i-a arătat una dintre limuzinele blindate negre pe care le folosește. Kim s-a așezat alături de Putin în mașină la cosmodromul Vostochny și a părut să se bucure de ea.

De la începutul războiului cu Ucraina, Rusia a intensificat legăturile cu Coreea de Nord și cu alte țări ostile Statelor Unite, cum ar fi Iranul.

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că a furnizat Rusiei obuze de artilerie și rachete folosite în Ucraina. Moscova și Pyongyang neagă acuzațiile și au promis anul trecut să aprofundeze relațiile militare.

Ministerul de Externe al Coreei de Nord a declarat, ca răspuns la prezentarea automobilului, că monitorizează îndeaproape cooperarea dintre Rusia și Coreea de Nord și îndeamnă ambele țări să respecte rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a respins orice idee că Moscova ar fi încălcat sancțiunile.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă