11.5 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internăCâciu: Trebuie găsită o formulă de a compensa fermierii în colaborare cu...

Câciu: Trebuie găsită o formulă de a compensa fermierii în colaborare cu Comisia Europeană

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat, la Alba Iulia, că împreună cu Comisia Europeană trebuie găsită o formulă de a compensa fermierii, în condiţiile în care producţia de cereale este valorificată la un preţ mic, dată fiind situaţia din Ucraina.

“Problema la cerealele ucrainene nu este, dacă vreţi, marfa. Marfa nu rămâne în România. Problema este preţul. Toată această parte a Mării Negre a suferit o scădere de preţ pentru că avem o supraofertă: cerealele ucrainene care se duc în piaţă, nu în România, dar se duc în piaţă şi scad preţul pe toată piaţa europeană. Şi atunci, degeaba ai producţie, pentru că tu o valorifici la un preţ foarte slab şi nu poţi să-ţi plăteşti creditele”, a afirmat, într-o emisiune la un post local de radio, Adrian Câciu.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a adăugat că este o situaţie pentru care o ţară nu poate găsi singură un răspuns.

“Trebuie să ai o discuţie şi cu Comisia Europeană. Comisia Europeană trebuie să înţeleagă că trebuie să existe o formulă de a compensa această provocare la care sunt supuşi fermierii”, a spus Adrian Câciu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Macron are intenția să ajungă în Ucraina până la jumaătatea lui martie

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, "are toată intenţia de a merge în Ucraina până la jumătatea lui martie", a subliniat luni anturajul său, după ce...

Procesul România-Pfizer, la prima înfățișare. ”Sper să avem succes”,

Azi, la Bruxelles, are loc prima întâlnire din procesul România-Pfizer, despre miza căruia ministrul Sănătății spune că ”este o sumă foarte mare și...

În cine au încredere maghiarii din Covasna

Maghiarii din judeţul Covasna au mai multă încredere în Guvernul de la Budapesta decât în cel de la Bucureşti sau decât în Uniunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă