7.9 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăEconomieCriza EnergeticăBurduja: Intenţionăm să păstrăm schema de plafonare a preţurilor din energie până...

Burduja: Intenţionăm să păstrăm schema de plafonare a preţurilor din energie până în martie 2025

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat miercuri că intenţionează să păstreze schema de plafonare a preţurilor din energie până în martie 2025, el precizând că datoria Ministerului Energiei către furnizori este undeva la 2 miliarde de lei. 

”Cu siguranţă, păstrăm schema de plafonare- compensare, deci preţuri plafonate la românul de rând şi la companiile româneşti din economie. Această schema a asigurat o stabilitate pentru clientul final dar şi pentru furnizori”, a spus ministrul Energiei în emisiunea România Politică, de la Prima News.

Ministrul susține că preţurile sunt mai mici decât pe Bursă, pe factura românilor.

”Mai mult, discutăm de 5 milioane de gospodării din România care plătesc factura la curent, în medie, pe lună, într-un an, 35 de lei, ceea ce este o sumă rezonabilă, pentru o ţară cu puterea noastră de cumpărare”, a menţionat Sebastian Burduja.

Ministrul a arătat despre liberalizarea pieţei că a fost parte dintr-o furtună perfectă, războiul din Ucraina, revenirea din pandemie.

”Intenţionăm să păstrăm schema până în martie 2025”, a mai spus ministrul.

Sebastian Burduja a mai declarat că, la zi, datoria Minsterului Energiei către furnizori este undeva la 2 miliarde de lei. 

”Întreaga schemă costă mult mai puţin, dacă ne referim la anul calendaristic ianuarie- decembrie 2024, ne aşteptăm ca schemă să coste undeva la 3 miliarde de lei, aceasta este estimarea ANRE”, a spus ministrul, precizând că este vorba de cât va costa schema anul acesta. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Cine sunt cei cinci lideri PNL care au votat împotriva listelor comune cu PSD pentru Parlamentul European

Discuții aprinse, miercuri, la PNL, motivul fiind participarea la alegerile pentru Parlamentul European pe liste comune PNL-PSD. Dacă PSD a votat în unanimitate această...

Terasele din Herăstrău își continuă activitatea, la două săptămâni după ce Clotilde Armand a anunțat desființarea lor

Terasele din Herăstrău construite ilegal sunt în continuare funcționale, deși au trecut aproape două săptămâni de la momentul în care primarul Sectorului 1,...
00:00:35

Doi morți în urma ciocnirii unei nave de un pod din China

Cel puțin două persoane au murit după ce o barjă s-a ciocnit de un pod, peste o cale navigabilă în Delta râului Perle, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă