22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalBulgargaz cere despăgubiri de 400 de milioane de euro de la Gazprom

Bulgargaz cere despăgubiri de 400 de milioane de euro de la Gazprom

Compania bulgară a demarat procedurile în fața Curții de Arbitraj a Camerei de Comerț Internațional din Paris

Compania bulgară de gaze de stat Bulgargaz EAD a început procedura de arbitraj, împotriva companiei ruse Gazprom Eksport OOO. În joc sunt despăgubiri de 400 de milioane de euro (432,76 milioane de dolari), pentru încălcarea contractului în 2022, a anunţat marţi compania, printr-un comunicat, preluat de Reuters.

Gazprom nu a răspuns invitației de a ajunge la o înțelegere, așa că Bulgargaz a demarat  procedurile în fața Curții de Arbitraj a Camerei de Comerț Internațional din Paris, se mai arată în comunicat.

Anul trecut, Gazprom a suspendat contractul pe termen lung al companiei bulgare și a încetat să mai furnizeze gaze naturale către Bulgargaz, la sfârșitul lunii aprilie 2022. Compania bulgară de stat acoperea 90% din cantitățile de gaze naturale livrate clienților.

În contextul războiului din Ucraina, Bulgaria a refuzat să deschidă conturi în ruble la Gazprombank, alăturându-se sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei.

Dana Macsim
Dana Macsimhttp://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă