27.6 C
Bucharest
Tuesday, 30 May 2023
HomeLifestyleBucurești, inclus în topul celor mai ieftine orașe din lume

București, inclus în topul celor mai ieftine orașe din lume

Din ce în ce mai mulți americani caută să se mute în Europa, în orașele unde alimentele sunt mai ieftine și viața e mai relaxată. Cu această ocazie, Business Insider a întocmit o listă cu 12 orașe din întreaga lume în care costul vieții este relativ scăzut. Printre aceste orașe, se află și București.

București, România

Populația: 1,82 milioane (2021)

Este Capitala și cel mai mare oraș din România. Bucureștiul este recunoscut ca fiind centrul cultural și financiar al țării. Adesea denumit “Micul Paris”, orașul are o puternică influență franceză arhitecturală. În ultimii ani, și-a câștigat, de asemenea, reputația de destinație de top pentru viața de noapte, scrie sursa citată.

Chiria medie lunară pentru o garsonieră în centrul orașului: 468,25 dolari.

Costul mediu pentru a cumpăra o casă de 1.000 de metri pătrați în centrul orașului: 239.990 dolari.

Costuri lunare pentru o persoană singură (excluzând chiria): 638.80 dolari.

Costuri lunare pentru o familie de patru persoane (excluzând chiria): 2,237.40 dolari.

Costul unui cappuccino: 2,83 dolari.

Costul unei mese cu trei feluri de mâncare pentru două persoane: 47,92 dolari.

Costul lunar al unui abonament la sala de sport: 45,65 dolari.

Cele mai frecvente locuri de muncă: Agricultură, transporturi, inginerie și ospitalitate.

“Aici m-am împrietenit cu oamenii ce ma întâlneam în parc, când își plimbau câinii, iar cei mai mulți prieteni mi i-am făcut la sala de sport”, a declarat Jennifer, o profesoară americană care locuiește în București, pe blogul de călătorii și stil de viață Ashley Abroad.

S-ar putea să fie greu să te muți acolo pentru că traficul este intens, calitatea aerului este slabă și trotuarele sunt murdare. Acestea sunt câteva dezavantaje ale vieții în București, potrivit site-ului Romania Experience. În plus, războiul din Ucraina a dus la o creștere a migrației refugiaților în România, ceea ce ar putea pune presiune asupra resurselor sale.

Topul continuă cu Cape Town – Africa de Sud, Cartagena – Columbia, Chiang Mai – Tailanda, George Town – Malaezia, Jaipur – India, Lagos – Nigeria, Larissa – Grecia, Puebla – Mexico, Rabat – Maroc, Santa Cruz – Bolivia, Santa Cruz de Tenerife – Spania.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Elevii români, performanță la Olimpiada Internațională de Fizică a Țărilor din Asia. VIDEO

Elevii români au obţinut rezultate remarcabile la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia (APhO 2023), desfăşurată în perioada 21 - 28 mai,...

Mica Revoluție de catifea a profesorilor

Guvernanții se plâng că efortul bugetar al măririi salariilor profesorilor cu 25 % ar duce la creșterea cheltuielilor publice cu opt miliarde de lei,...

Guvernul a mărit oferta pentru profesori: vouchere de 4000 de lei. Protestatarii refuză. Greva continuă

Guvernul Ciucă a propus liderilor sindicali din Educație să le ofere cadrelor didactice vouchere de 4000 de lei. Această ofertă reprezintă o majorare față de...
Ultima oră
Pe aceeași temă