7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiBotoşani: Protest faţă de lipsa autostrăzilor

Botoşani: Protest faţă de lipsa autostrăzilor

Oamenii s-au adunat în faţa clădirii Consiliului Judeţean din centrul municipiului, acţiunea fiind iniţiată pe Facebook de asociaţiile Grupul Civic Botoşani şi ”Împreună pentru A8” din Iaşi.

Manifestanţii au scandat ”Hoţii, Hoţii”, ”Vrem autostradă” şi ”Justiţie, nu corupţie”, iar cei care au luat cuvântul au acuzat guvernul că izolează Moldova, întrucât în regiune nu a fost demarat nici un proiect major de infrastructură.

”Am ieşit în stradă să ne cerem dreptul nostru. Dacă nici după această acţiune nu vom fi luaţi în seamă, iar autorităţile nu vor trece la treabă, atunci vom ieşi într-un număr şi mai mare şi vom bloca oraşul”, a declarat Daniel Câşlariu, unul dintre iniţiatorii acţiunii.

La rândul său, Ionel Apostol, reprezentant al Asociaţiei ”Împreună pentru A8”, a spus că din cauza nepăsării guvernului privind demararea proiectelor de infrastructură, românii pleacă în străinătate şI nu mai revin în ţară, situaţia cea mai gravă înregistrându-se în Moldova.

”Cei de la Bucureşti nu au o atitudine corectă faţă de Moldova şi ne lasă în continuare să trăim în sărăcie, fără investiţii în infrastructură. Infrastructura, se ştie foarte bine, că aduce bunăstare, locuri de muncă şi toate celelalte care decurg din aceasta. Botoşaniul are nevoie de infrastructură, la fel şi Iaşiul şI celelalte judeţe. Vom face proteste şi la Suceava, Vaslui, Galaţi şi Focşani”, a spus Ionel Apostol.

Alexandru Cohal, un alt participant la protest, le-a spus celor prezenţi la protest că moldovenii abia acum se unesc şi că oamenii din zonă nu mai acceptă ”şmenuri şi păcăleli”.

”S-a terminat cu Evul Mediu, asta trebuie să ştie şi guvernanţii. Am rămas ultimii din Europa la construcţia de autostrăzi, iar în Moldova, un locuitor din trei pleacă în străinătate şI nu se mai întoarce”, a afirmat Alexandru Cohal.

Protestul a durat două ore şI s-a încheiat fără încidente.

Cele mai citite

CFR Cluj, tribut emoționant pentru conștientizarea cancerului pulmonar. Ce s-a întâmplat la meciul cu Dinamo

Într-o demonstrație impresionantă de solidaritate și conștientizare, multipla campioană a României, CFR Cluj, în parteneriat cu Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), au organizat...

Angajații Loteriei protestează pentru bani mai mulți. De ce n-or juca la Loto?

Sindicatul Naţional „Loteria Română”, afiliat la Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” şi reprezentativ la nivelul Companiei Naţionale „Loteria Română” (CNLR), cu aproape 80%...

Trump a intentat recurs la condamnarea civilă pentru fraude financiare

Fostul preşedinte american Donald Trump a făcut recurs luni, aşa cum a anunţat, la condamnarea de către instanţa civilă din New York la amenzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă