7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBotoşani: Pompierul Iulian Rotariu, primit acasă cu flori şi aplauze

Botoşani: Pompierul Iulian Rotariu, primit acasă cu flori şi aplauze

Subofiţerul de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost întâmpinat de primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, de prefectul Dan Şlincu, de şeful ISU, colonelul Cristian Amarandei, dar şi de numeroşi colegi, prieteni şi membri ai familiei.

“A fost o cursă grea. Mi-am dat seama în timpul alergării că a fost cursa pentru care cu siguranţă m-am pregătit o viaţă. Au fost zile în deşertul australian în care mi-am dat seama că deşertul Sahara a fost doar o ‘fată’ faţă de deşertul australian. Mi s-a părut un pic inuman. M-a ajutat bunul Dumnezeu să am înţelepciune, să am putere să merg mai departe, să am mintea limpede. (…) Imaginaţi-vă că 500 şi ceva de kilometri e mult să îi mergi cu maşina, dar să îi alergi cu tot cazarmamentul în spate, cu toată logistica, toată mâncarea, cu totul echipamentul obligatoriu, cu strictul necesar ca să poţi să supravieţuieşti în acel infern… E mult”, a afirmat Iulian Rotariu.

El a mărturisit că nu a plecat de acasă ca să câştige, ci a avut ca obiectiv zilnic doar să termine, bucurându-se foarte mult când a ajuns în situaţia de a ridica tricolorul deasupra capului după câştigarea concursului.

“Ai făcut lucruri extraordinare. Nu ai alergat pentru bani, pentru faimă, ci pentru o cauză nobilă. Ai avut o singură cauză: cauza copiilor cu autism. De aceea, eu te consider un erou al nostru”, a afirmat prefectul Dan Şlincu.

Primarul Cătălin Flutur a subliniat: “Iulian a făcut să se vorbească despre Botoşani în ultima vreme, în ultimii ani numai de bine. Vreau să îi mulţumesc încă o dată pentru ceea ce a făcut. Titlul de cetăţean de onoare nu îi este suficient. Este un exemplu pentru noi toţi”.

“Iulian este un om extraordinar, un coleg deosebit. El trebuie să reprezinte un reper pentru toţi cei care l-am cunoscut şi pentru toţi cei care vor avea ocazia să îl cunoască. Pune foarte mult suflet, dar este foarte echilibrat în tot ceea ce face. Are o educaţie deosebită. Mi-aş dori ca mulţi dintre colegii mei să fie la nivelul lui. Cred că rezultatul a venit pe măsura muncii”, a declarat, la rândul său, şeful ISU, colonelul Cristian Amarandei.

Pompierul Iulian Rotariu aleargă pentru a apăra cauza copiilor cu autism.

Cele mai citite

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă