Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române nu au mai răbdat și au intervenit în forță în scandalul travestiților transpuși în Cina cea de Taină la Jocurile Olimpice de la Paris.
Aceștia au măturat cu francezii, organizatorii evenimentului, și au vorbit despre anumite „influențe de natură demonică”.
Cum a pornit scandalul travestiților transpuși în Cina cea de Taină la Jocurile Olimpice!
Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice a stârnit foarte multe controverse, mai ales din cauza unui moment care s-a vrut a fi artistic, în cadrul căruia celebra pictură „Cina cea de Taină”, a lui Leonardo da Vinci, a fost recreată într-o manieră care nu a fost apreciată de către foarte mulți creștini.
În centrul imaginii, la masă, a apărut Barbara Butch, cea care este foarte cunoscută pentru activismul LGBTQ+, precum și pentru faptul că militează pentru acceptarea persoanelor cu kilograme în plus. Aceasta purta pe cap o aureolă, iar acest lucru a stârnit controverse în rândul oamenilor. Totodată, în dreapta și în stânga ei s-au aflat mai mulți travestiți, iar momentul s-a viralizat imediat în mediul online și s-a transformat într-o controversă uriașă la nivel mondial, multe persoane considerând că a fost vorba despre o parodie la adresa creștinismului.
Biserica Ortodoxă Română a intervenit în acest scandal
Biserica Ortodoxă Română nu a trecut cu vederea momentul care s-a vrut a fi artistic de la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris. Astfel, Adrian Agachi, cel care este noul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a transmis un mesaj detaliat prin intermediul rețelelor de socializare. Acesta a condamnat ceea ce s-a întâmplat la Paris și consideră că această manifestare a fost menită să ia în derâdere un moment extrem de important din viața Mântuitorului Iisus Hristos.
„ Aceste manifestări care iau în derâdere momente importante din viața Mântuitorului Iisus Hristos și din cea a Bisericii în general pentru că, de fapt, Cina cea de Taină este și prima celebrare a împărtășirii cu Sfintele Taine, a Sfintei Euharistii, sunt, în realitate, consecința directă a unor influențe de natură demonică.
Nu putem privi acest spectacol grotesc fără să ne gândim la aspectul pătimaș, necurat și profund păcătos al unei gândiri omenești decăzute, care dorește răsturnarea legilor dumnezeiești oferind o interpretare blasfematoare unor acte sfinte ale creștinismului.
Deja se observă o certă dorință de a impune astfel de manifestări la nivel global, chiar și în cadrul unor evenimente care nu au legătură nici cu religia, nici cu viața personală, dar care, prin amploarea lor, pot servi publicitar ideologia woke”, a transmis Adrian Agachi, pe contul de Facebook.
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris: Între „dezastru”, „grandios” și… o mare gafă
Spectacolul oferit de francezi a fost perceput la extreme de presa internațională
Organizatorii au confundat Coreea de Sud cu marea rivală, Coreea de Nord. În timpul defilării pe Sena, organizatorii au prezentat națiunea ca fiind Republica Populară Democrată Coreeană, statul vecin, cu care se află în conflict de mulți ani, deși războiul propriu-zis dintre cele două națiuni s-a terminat în 1953.
„Ne cerem profund scuze pentru eroarea care a avut loc, în timpul prezentării echipei sud-coreene, în timpul ceremoniei de deschidere”, a fost reacția Comitetului Internațional Olimpic.
Presa internațională a comentat diferit spectacolul de deschidere.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!