16.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBombardier rusesc în Marea Neagră, interceptat de avioane britanice

Bombardier rusesc în Marea Neagră, interceptat de avioane britanice

Avioanele Royal Air Force prezente în baza aeriană militară din aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța au fost trimise, joi, ca să intercepteze un bombardier rusesc ce opera în Marea Neagră, în apropierea spațiului aerian NATO, relatează Reuters.

Britanicii au lansat două aeronave de luptă Typhoon pe traiectorie de interceptare, după ce avionul rusesc a fost observat zburând spre vest, periculos de aproape de spațiul aerian NATO de la Marea Neagră. Potrivit RAF, aeronava Rusiei nu a încălcat granițele aeriene ale Alianței. În plus, cele două avioane au patrulat zona o scurtă perioadă de timp, pentru a descuraja viitoare transgresiuni rusești.

Nu este primul incident de acest fel stopat de avioanele britanice din România. Acum circa două săptămâni, Chris Ball, comandantul detaşamentului Eurofighter Typhoon, detaşat la Baza Mihail Kogălniceanu, declara că „am avut prima interceptare pe data 3 mai, a fost un avion de supraveghere rusesc şi am tot fost ocupaţi de atunci. Nu pot să intru în detalii, dar am avut de lucru tot timpul. Lucrăm îndeaproape cu colegii români de pe MIG-urile 21 cu care împărţim baza de la Mihail Kogălniceanu şi colaborăm la această misiune NATO, de poliţiei aeriană”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă