4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBogdan Licu este propus de ministrul Justiției să devină prim-adjunct al procurorului...

Bogdan Licu este propus de ministrul Justiției să devină prim-adjunct al procurorului general

Procurorul Bogdan Licu este cel care deține, interimar, funcția de procuror general al României și este singurul candidat care s-a înscris la concursul pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general.

Acceptarea candidaturii lui Bogdan Licu de către ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a fost anunțată, luni, printr-un comunicat de presă al Ministerului Justiției. Potrvit aceluiași document, ministrul Justiției a propus-o pe Maria Magdalena Militaru pentru funcţia de adjunct al procurorului general. Maria Magdalena Militaru este, în prezent, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Tot prin decizia ministrului Justiției, pentru funcţia de şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la PICCJ este propusă procuroarea Adriana Denisa Cristodor.

Decizia finală de numire în funcția de prim-adjunct al procurorului general urmează să fie luată de șeful statului, Klaus Iohannis, și să intre în vigoare în urma emiterii unui decret prezidențial.

Bogdan Licu a evitat să le răspundă jurnaliștilor în momentul în care a fost întrebat de ce nu candidează la funcția de procuror general, ci doar la funcția de prim-adjunct al procurorului general. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă