17.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăȘtirile zileiBlinken își arată solidaritatea cu Netanyahu în Israel

Blinken își arată solidaritatea cu Netanyahu în Israel

Antony Blinken își arată solidaritatea față de premierul Netanyahu, în Israel, după recentele atacuri asupra acestuia de către Hamas.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a aterizat joi la Tel Aviv pentru a-și arăta solidaritatea Washingtonului cu Israelul, după atacurile Hamas, și pentru a preveni extinderea conflictului, potrivit Reuters.

S-a întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, spunându-i: „Suntem aici. Nu mergem nicăieri”.

Blinken va încerca, de asemenea, să ajute la eliberarea ostaticilor răpiți de Hamas – dintre care unii sunt americani – și să avanseze discuțiile cu israelienii și egiptenii privind asigurarea unei treceri sigure pentru civili din Gaza, înainte de o posibilă invazie terestră israeliană.

După Israel, Blinken se va îndrepta spre Iordania, unde se va întâlni cu regele Abdullah și cu președintele Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

De ce a ratat Iulian Dumitrescu Grand Prix-ul de la Monaco

Prin faptul că i s-a prelungit, săptămâna trecută, controlul judiciar impus la 1 februarie 2024, baronul liberal de Prahova, Iulian Dumitrescu, a ratat...

Generalul israelian Yair Golan este noul şef al Partidului Laburist din Israel

Fostul general Yair Golan a fost ales marţi în funcţia de şef al Partidului Laburist din Israel, în timp ce această formaţiune de stânga,...

Victoria Rusiei va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial

O victorie a Rusiei în Ucraina va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial. Aceasta este una...
Ultima oră
Pe aceeași temă