25.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiBiden laudă eforturile democraților din California pentru a dezvolta „înalta tehnologie”  

Biden laudă eforturile democraților din California pentru a dezvolta „înalta tehnologie”  

Joe Biden a apreciat eforturile democraților din California pentru a dezvolta noi srategii pentru „ înalta tehnologie”, după criza semiconductorilor ce a cuprins întreaga lume după pandemia de COVID-19.

Președintele american Joe Biden a vizitat vineri (4 noiembrie) firma de comunicații Viasat, cu câteva zile înainte de alegerile critice de la mijlocul mandatului, pentru a prezenta eforturile partidului său de a stimula producția internă și de a reduce dependența de semiconductori de peste mări.


Actul „Chips and Science”, semnat de Biden în august și susținut de unii republicani, are ca scop stimularea producției interne de semiconductori ca răspuns la întreruperile lanțului de aprovizionare care au încetinit producția de automobile și produse de înaltă tehnologie precum cele construite de Viasat, potrivit Reuters.

Biden apreciază eforturile democraților de a avea noi strategii pentru „ înalta tehnologie” și de a scăpa de dependența de semiconductori din străinătate


„ În loc să se bazeze pe semiconductorii produși în străinătate, ce ar putea fi amânați de o pandemie sau de o întrerupere globală, acum vor putea avea acei semiconductori disponibili pe loc. Este o schimbare în joc”, a spus el.


Vizita lui Biden, cea mai recentă dintr-o serie de călătorii către fabrici avansate de producție din Statele Unite, are ca scop consolidarea sprijinului pentru democrați, care se confruntă cu un risc real de a-și pierde majoritățile subțiri din Congresul SUA.

România încearcă o cooperare militară cu Coreea de Sud

România încearcă o cooperare militară cu Coreea de Sud, unul dintre cei mai importanți parteneri ai Statelor Unite în Asia.

Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, efectuează, în perioada 22 – 25 septembrie 2022, o vizită oficială în Republica Coreea. Anunțul în acest sens a fost transmis, la data de 22 septembrie, de Ministerul Apărării Naționale (MApN) al României.

„În program sunt incluse discuții bilaterale cu omologul sud-coreean, prilej cu care va fi semnată o Scrisoare de intenție prin care vor fi stabilite reperele încheierii unui Acord-cadru de cooperare în domeniul apărării între cele două țări. Cei doi miniștri vor aborda tematici referitoare la situația internațională de securitate, la perspectivele consolidării cooperării în cadrul organizațiilor internaționale, cadru asigurat de statutul Republicii Coreea de partener al Alianței Nord-Atlantice, și la sprijinul acordat Ucrainei. De asemenea, ministrul Dîncu va avea întâlniri cu ministrul Administrației Programului de Achiziții pentru Apărare, cu președintele Comisiei pentru Apărare Națională și va vizita expoziția de tehnică şi armament DefExpo Korea 2022”, a anunțat MApN.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Microsoft, acuzată de UE de încălcarea normelor antitrust din cauza aplicației Teams

Microsoft se confruntă cu o amendă antitrust mare, după ce Comisia Europeană a acuzat-o că a legat în mod ilegal aplicația sa de chat...

UE investește aproape 3 miliarde EUR din veniturile provenite din comercializarea certificatelor de emisii pentru sisteme energetice mai curate în zece țări ale UE

UE investește aproape 3 miliarde EUR din veniturile provenite din comercializarea certificatelor de emisii pentru sisteme energetice mai curate în zece țări ale UE,...
Ultima oră
Pe aceeași temă