Biden a acceptat invitația Regelui Charles al III-lea pentru o vizită de stat în Marea Britanie, deși președintele american nu va participa la încoronare, potrivit Reuters.
Regele Charles al Marii Britanii l-a invitat pe președintele american Joe Biden în Regatul Unit pentru o vizită de stat, iar Biden a acceptat, a anunțat Casa Albă miercuri (5 aprilie).
Invitația a venit în timpul unei conversații dintre Biden și Charles, marți (4 aprilie), în care Biden l-a informat pe Rege că prima doamnă a SUA, Jill Biden, va participa la încoronarea sa în mai. În mod tradițional, președinții americani nu participă la încoronările monarhilor britanici.
Biden va onora invitația Regelui Charles al III-lea făcută în urma unei convorbiri recente de 25-30 de minute
Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că „președintele a avut o convorbire de aproximativ 25-30 de minute cu Regele Charles al III-lea și în timpul căreia l-a felicitat pe Monarh. Am stabilit asta aseară ca o încoronare viitoare”.
Jean-Pierre a spus: „ Președintele așteaptă cu nerăbdare… a avut o conversație grozavă, are o relație bună cu Regele Charles al III-lea, s-au mai întâlnit înainte. Și există o mulțime de interese comune, valori comune, problemele pe care vor să le discute. Și vor continua să discute. Una dintre ele fiind schimbările climatice. Și, la un moment dat în viitor, Regele l-a invitat pe președinte pentru o vizită de stat. El a acceptat și asta se va întâmpla. Doar că nu am ceva mai mult de împărtășit despre asta.”
VIDEO: Regele Charles se întâlnește cu supraviețuitori ai genocidului
Regele Charles al Marii Britanii și soția sa, regina consort, Camilla, au oferit vineri (27 ianuarie) o audiență pentru a marca Ziua de comemorare a Holocaustului.
Familia regală a primit doi supraviețuitori ai genocidului la Palatul Buckingham pentru a asculta experiențele lor și a aprinde lumânări în semn de comemorare.
Ziua de comemorare a Holocaustului îi amintește pe cei șase milioane de evrei și alte persoane care au fost uciși sistematic de Germania nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, între 1941 și 1945.
Ziua comemorează, de asemenea, genocidurile ulterioare din Cambodgia, Rwanda, Bosnia și Darfur.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!