5.9 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSportFotbalBelarus continuă să joace în Europa. UEFA i-a aplicat doar o sancțiune...

Belarus continuă să joace în Europa. UEFA i-a aplicat doar o sancțiune simbolică

Echipa națională de fotbal a Belarus continuă să joace în Europa, întrucât UEFA nu a exclus-o din competițiile internaționale.

Excluderea Belarus din competițiile europene era solicitată de circa o sută de eurodeputați, drept sancțiune pentru sprijinul pe care Belarus îl oferă Rusiei lui Putin.

Singura sancțiune decisă de UEFA cu privire la Belarus a fost anularea dreptului de organizare, în Belarus, a Campionatului European feminin Under-19. Acest campionat este însă programat în 2025. Cu alte cuvinte, sancțiunea decisă de UEFA se aplică peste doi ani.

Discuția cu privire la Belarus s-a purtat la ședința de la Lisabona a Comitetului Executiv UEFA. Decizia referitoare la Belarus a fost anunțată de Aleksander Ceferin, președintele UEFA. “În rest, vom studia situaţia şi vom vedea ce vom decide sau nu la următoarea reuniune a Comitetului Executiv, din 28 iunie”, a susținut Ceferin.

Ceferin, originar din Slovenia, a fost reales la Lisabona în funcția de președinte UEFA. El este la al treilea mandat consecutiv în fruntea UEFA. La Lisabona a fost singurul candidat pentru această funcție.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă