13.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăInternaționalBelarus confirmă că 9000 de soldați ruși vor staționa pe teritoriul său

Belarus confirmă că 9000 de soldați ruși vor staționa pe teritoriul său

Ministerul Apărării din Belarus a declarat duminică că puţin sub 9000 de soldați ruși vor fi staţionaţi pe teritoriul său, ca parte a unei ”grupări regionale” de forţe, pentru a-şi proteja graniţele, transmite Reuters.

”Primele trenuri de trupe cu militari ruşi care fac parte din (gruparea regională) au început să sosească în Belarus”, a scris pe Twitter Valeri Revenko, şeful departamentului de cooperare militară internaţională al Ministerului Apărării.

”Relocarea va dura câteva zile. Numărul total va fi puţin mai mic de 9.000 de oameni”, a mai spus acesta, potrivit news.ro.

Belarus va găzdui 9000 de soldați ruși pe teritoriul său, dar lor li se vor alătura și trupe beloruse în apropierea graniței cu Ucraina

Mai multe informaţii vor fi furnizate la un briefing pentru ataşaţii militari, a adăugat el.

Preşedintele belarus Alexandru Lukaşenko a declarat săptămâna trecută că trupele sale se vor desfăşura cu forţele ruse în apropierea graniţei cu Ucraina, invocând ceea ce a spus că sunt ameninţări din partea Ucrainei şi a Occidentului.

Lukașenko, mai tare ca legile economiei: a interzis printr-un decret creșterea prețurilor în Belarus

Preşedintele Aleksandr Lukașenko a interzis printr-un decret creșterea prețurilor în Belarus, informează dpa.

„Începând din 6 octombrie, orice creştere de preţuri este interzisă. Interzisă!”, a spus şeful statului joi, într-o şedinţă de guvern, potrivit agenţiei de presă oficiale Belta. „Nu de mâine, de azi”, a adăugat el, potrivit agerpres.ro.

Lukaşenko a precizat că nerespectarea decretului va atrage „arestarea imediată şi inculparea” celor vinovaţi.

Lukașenko a interzis creșterea prețurilor în Belarus, deși admite că acestea e foarte posibil să crească în viitor

El nu a exclus posibilitatea ca în viitor să fie necesare creşteri de preţuri în anumite domenii, însă va fi nevoie de aprobarea oficială.

Potrivit biroului naţional de statistică, inflaţia în Belarus a fost în august de 17,9% faţă de aceeaşi lună din 2021. Au crescut mult în special preţurile alimentelor, iar prognozele experţilor belaruşi indică o creştere a inflaţiei până la nivelul de 19% la sfârşitul anului curent.

Lukașenko: „Mobilizați copiii pentru a recolta cartofi și mere”

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a cerut mobilizarea elevilor pentru a recolta mere și cartofi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sute de permise reținute de polițiști în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii au reţinut 826 de permise de conducere şi au intervenit la peste 2.900 de solicitări ale cetăţenilor. De...

Vacanță în Grecia 2024: Taxa pe climă sezonieră, introdusă din acest sezon

Guvernul din Grecia a decis să introducă o nouă taxă pentru turiști -”taxa de climă”. Motivul: țara a fost devastată de incendii de vegetație...

Învingătoarea Soranei Cîrstea a mers până la capăt! Jasmine Paolini, campioană la Dubai

Italianca Jasmine Paolini a câştigat turneul WTA 1.000 de la Dubai, după ce a învins-o în finală pe rusoaica Anna Kalinskaia, în trei seturi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă