13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Băsescu, despre dosarul său de la CAB: Am de gând să mă judec cât mai repede

Fostul preşedinte a menţionat că în timpul campaniei electorale au apărut informaţii legate de descoperirea unor documente de la fosta securitate.

„Documentele au fost din 2006 (…). Am verificat pe ECRIS, nu au apărut încă înregistrate, o să văd şi o să mă pronunţ. Dar până la a mă pronunţa sau nu, trebuie să mă judec cu CNSAS-ul”, a precizat Băsescu, la Colegiul Naţional al PMP.

El a adăugat că nu poate da detalii despre ce cuprinde dosarul pentru că nu l-a văzut.

„Nu vă pot spune ce cuprinde dosarul pentru că nu l-am văzut. Nu am văzut dosarul trimis în instanţă. O să-l văd când e disponibil să fie văzut şi o să mă pronunţ public, deşi nu am de gând să fac un circ mediatic din el, ci am de gând să mă judec cât mai repede, o să vedem ce apare. Dar astăzi a apărut că s-a trimis dosarul, eu am verificat chiar înainte să vin şi nu era înregistrat pe ECRIS, sistemul de evidenţă al Curţii de Apel – Secţia Contencios, de la Bucureşti (…)”, a afirmat Băsescu.

Curtea de Apel Bucureşti a înregistrat miercuri dosarul în care CNSAS solicită instanţei stabilirea calităţii de colaborator al Securităţi în cazul fostului preşedinte Traian Băsescu.

Ultima oră
Pe aceeași temă