10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalBărbatul care a furat 200.000 de ouă de ciocolată a fost băgat...

Bărbatul care a furat 200.000 de ouă de ciocolată a fost băgat la închisoare

Un bărbat supranumit de poliție “iepurașul de Paște” a fost condamnat la 18 luni de închisoare pentru furtul a 200.000 de ouă de ciocolată, scrie CNN.

Pe 11 februarie, Joby Pool, în vârstă de 32 de ani, a furat ouă Cadbury Creme în valoare de 31.000 de lire sterline (40.000 de dolari), după ce a pătruns într-o unitate industrială și a fugit cu marfa într-un camion furat, a relatat agenția de presă PA Media.

Ouăle de ciocolată cu lapte, umplute cu un “gălbenuș” din fondant galben și alb, au un cult în Marea Britanie și sunt vândute exclusiv în perioada Paștelui.

Cadbury, care este deținută de compania alimentară americană Mondelez International, a declarat pentru CNN că vinde 220 de milioane de ouă Creme Eggs în Marea Britanie în fiecare an.

Potrivit PA, Pool a fost condamnat joi de judecătorul Anthony Lowe la un an și jumătate de închisoare la Shrewsbury Crown Court. Jumătate din această perioadă va fi petrecută în închisoare, iar cealaltă jumătate pe bază de permis, precedentele șase luni petrecute în arest preventiv fiind luate în calcul pentru perioada petrecută în spatele gratiilor.

Pool a pledat anterior vinovat pentru furt, daune penale și conducere fără asigurare.

Instanța a auzit că Pool a folosit un tractor furat pentru a tracta remorca plină cu ouă departe de unitatea industrială, potrivit PA.

Într-o audiere anterioară, avocatul de atunci al lui Pool, John McMillan, a declarat în fața instanței: “A oprit vehiculul când și-a dat seama că era urmărit. Și-a dat seama că jocul s-a terminat – și-a dat seama că poliția era în spatele lui și a tras pe dreapta când a fost sigur să facă acest lucru”.

McMillan a adăugat: “Nu a opus rezistență și a fost apoi arestat”.

Tweetând după arestare, poliția West Mercia a declarat că a “ajutat la salvarea Paștelui pentru fanii ouălor Creme”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă