4.4 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalAvionul ucrainean An 124, cel mai mare avion din lume, a aterizat...

Avionul ucrainean An 124, cel mai mare avion din lume, a aterizat la București

Avionul Antonov 124 (An 124), cel mai mare avion din lume, s-a aflat, timp de câteva ore, pe aeroportul internațional “Henri Coandă” din București.

Avionul a fost remarcat pe aeroportul Otopeni în cursul zilei de 12 iunie 2023. Aeronava ar fi staționat o noapte la Otopeni, după care a decolat.

Avioanele Antonov sunt produse în Ucraina. Cea mai mare aeronavă din lume fusese Antonov 225 Mriya. Din păcate însă, An 225 a fost distrus de ruși, în martie 2022, imediat după ce începuse războiul din Ucraina.

Interiorul avionului An 124 / foto Cristina Todoran

Drept consecință, cel mai mare avion din lume este acum An 124. Aeronava are o lungime de 69 de metri. Este un avion de transport, conceput pentru a duce la destinație încărcături grele și de mari dimensiuni.

Aproximativ 26 de aeronave de acest model ar fi, în acest moment, în exploatare. Ele sunt deținute de mai multe țări. Avionul care a staționat pe aeroportul Otopeni purta însemnele Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă