19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăMediuAvertizare hidrologică: Risc de inundații pe râuri din nouă județe

Avertizare hidrologică: Risc de inundații pe râuri din nouă județe

Specialiștii de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor au emis, vineri dimineaţa, mai multe atenţionări Cod Galben de inundaţii valabile pe râuri din nouă judeţe.

Astfel, până la ora 12:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe râurile din bazinele hidrografice: Ialomiţa – bazin amonte S.H. Pucioasa, Prahova – bazin superior, Teleajen – bazin superior, judeţele Dâmboviţa şi Prahova, Bâsca Chiojdului (afluent al râului Buzău), judeţele Prahova şi Buzău.

Tot până la aceeaşi oră se pot produce fenomene similare pe râurile mici din bazinele hidrografice: Tărlung, Olt – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Podu Olt – amonte S.H. Feldioara, judeţele Braşov şi Covasna, precum şi pe râurile mici din bazinele hidrografice: Argeş – bazin superior, Dâmboviţa – bazin superior, aferente judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

Până la ora 09:00 sunt vizate de atenţionările Cod galben de inundaţii râurile din bazinele hidrografice Cerna – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior din judeţele Gorj şi Caraş-Severin, cele din bazinul hidrografic Jiu – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte confluenţă cu râul Gilort din judeţul Gorj precum şi râurile din Motru – bazin superior, aferente judeţelor Gorj şi Mehedinţi.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă