6.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăInternaționalAvalanșă în Alpii francezi. Patru persoane au murit și nouă au fost...

Avalanșă în Alpii francezi. Patru persoane au murit și nouă au fost rănite

Patru persoane au murit şi altele au fost rănite în urma unei avalanşe care s-a produs duminică la ora prânzului pe gheţarul Armancette din Munţii Alpi.

Bilanţul acestei avalanşe din departamentul Haute-Savoie este încă provizoriu şi „echipele de salvare încă lucrează”, a precizat ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, într-o postare pe Twitter.

Pe lângă cele patru persoane decedate, alte nouă persoane au fost implicate în incident, al cărui bilanţ este în curs de actualizare. Avalanşa s-a produs aproape de ora prânzului în comuna Contamines-Montjoie, a precizat Prefectura din Haute-Savoie.

Potrivit aceleiaşi surse oficiale, avalanşa a avut o lungime de 1.000 de metri şi o lăţime de 100 de metri.

Victimele erau excursionişti care se plimbau pe acel masiv muntos, însă deocamdată nu se ştie dacă făceau parte din acelaşi grup sau din grupuri diferite. De asemenea, identităţile victimelor nu au fost deocamdată stabilite.

Nicio alertă de avalanşă nu a fost emisă de Meteo-France, a indicat Prefectura din Haute-Savoie, însă incidentul ar fi putut fi cauzat de căldură şi vânt.

Operaţiunile de salvare au mobilizat cu rapiditate aproximativ 20 de salvamontişti, jandarmi, pompieri şi medici alpinişti. Alte echipaje de salvare se deplasează la ora transmiterii acestor informaţii spre zona în care s-a produs avalanşa.

Elicoptere ale Securităţii Civile şi ale Jandarmeriei au fost de asemenea activate, precum şi câini specializaţi în găsirea victimelor avalanşelor.

Căutările vor continua şi în orele următoare în acelaşi sector, unde fenomenul de supra-avalanşă nu poate fi exclus, au precizat reprezentanţii Prefecturii din Haute-Savoie.

Pe acelaşi gheţar francez, doi fraţi, alpinişti cu o experienţă de peste 20 de ani, au murit în urma unei avalanşe în data de 25 decembrie 2014.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Stenograme incendiare. PNL pune în cârca PSD legiferarea traseismului

Ședință incendiară, duminică, la PNL. Dacă în ceea ce privește data la care vor avea loc alegerile prezidențiale, liberalii au fost de acord...

Stenograme incendiare. PNL pune în cârca PSD legiferarea traseismului

Ședință incendiară, duminică, la PNL. Dacă în ceea ce privește data la care vor avea loc alegerile prezidențiale, liberalii au fost de acord...

Nu are echipă nici în liga a II-a, dar îşi trage stadion de 100 de milioane de euro!

Deşi Oradea nu are nicio echipă de fotbal care activează în primele două ligi, primarul urbei, Florin Birta, a anunţat că municipalitatea va...
Ultima oră
Pe aceeași temă