16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaAutoritățile ucrainene au găsit cinci sodați ruși care ar fi tras asupra...

Autoritățile ucrainene au găsit cinci sodați ruși care ar fi tras asupra unor ținte civile

Autoritățile ucrainene spun că au identificat cinci soldați ruși care ar fi tras asupra unor mașini civile în regiunea Kiev în primele zile ale războiului, scrie Sky News, conform blacknews.ro.

Imaginile de pe camerele de supraveghere colectate de anchetatorii ucraineni arată cum militarii trag în mașini civile de-a lungul drumurilor de lângă Hostomel, un oraș situat la nord-vest de capitala Ucrainei, Kiev.

Într-unul dintre clipuri, o mașină ia foc după ce a fost lovită de gloanțele trupelor staționate în pădurea de vizavi. Șoferul mașinii a murit, potrivit lui Ihor Klymenko, șeful poliției naționale ucrainene.

Autoritățile ucrainene au identificat cinci soldați ruși care ar fi tras asupra unor ținte civile ca și cum ar fi fost la o vânătoare

Klymenko a declarat că soldații ruși au tras ca și cum ar fi fost în „safari”. Una dintre mașinile examinate în cadrul cazului avea 178 de găuri de glonț, a spus el.

Soldații ruși sunt acuzați de uciderea a cinci persoane și de rănirea altor șase, care încercau să fugă din Hostomel pe 25 februarie, la o zi după ce Rusia a invadat țara. În total, 11 persoane au fost ucise și 14 rănite pe porțiunea de drum în cauză, spun autoritățile ucrainene.

Serviciile de securitate ucrainene au susținut într-un comunicat că soldații ruși inculpați au tras în 12 mașini pe o perioadă de șase ore. Potrivit serviciilor de securitate, trei dintre cei cinci bărbați identificați au dat ordinul de a trage asupra vehiculelor.

Rusia are prizonieri în jur de 700 de soldați ucraineni, dar și sute de civili

Rusia ţine captivi aproximativ 700 de soldați ucraineni, precum şi sute de civili, potrivit guvernului de la Kiev, citat sâmbătă de DPA.

„Au sechestrat peste 1.000 de oameni”, a declarat vicepremierul Irina Vereşciuk sâmbătă la televiziunea ucraineană. Printre aceştia sunt în jur de 500 de femei, a adăugat ea.

Ucraina, la rândul ei, a capturat aproximativ 700 de soldaţi ruşi, a mai spus ea.

Vereşciuk a cerut Rusiei să elibereze civilii necondiţionat. De la începutul războiului, ambele părţi au făcut schimb de prizonieri de câteva ori.

Rusia ține în prizonierat în jur de 700 de soldați ucraineni, dar separatiștii din estul Ucrainei ar avea peste 3000 de ucraineni prizonieri
Numărul exact al persoanelor reţinute în prezent este neclar.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

CNAS bate câmpii, când e întrebată de concediile medicale fictive

Piața neagră a concediilor medicale false continuă să prospere în România, în ciuda afirmațiilor guvernanților, care promit reducerea sau chiar eliminarea fenomenului. Cotidianul național “România...

TAS, verdict final în cazul suspendării primite de Comitetul Olimpic Rus

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a menținut suspendarea dictată Comitetului Olimpic Rus (ROC) de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), argumentând că...

Salteaua ortopedică – tu știi ce proprietăți și beneficii are? 

De câte ori ți s-a întâmplat să te trezești dimineața apatic, lipsit de energie, ba chiar mai obosit decât erai înainte de somn? Pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă