12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaAutoritățile ucrainene arată mai multe cadavre, unele cu urme de tortură, în...

Autoritățile ucrainene arată mai multe cadavre, unele cu urme de tortură, în nord-estul Ucrainei

Autoritățile ucrainene anunță că au fost descoperite numeroase cadavre, unele cu urme de tortură, după ce rușii s-au retras din nord-estul Ucrainei.

Autoritățile ucrainene susțin că a fost descoperit un număr tot mai mare de cadavre în ultimele zile, de când forțele rusești au părăsit regiunea Sumî din nord-estul Ucrainei.

„Sunt peste 100 de morți printre civilii din regiunea Sumî. Din nefericire, acest număr crește în fiecare zi… O mulțime de oameni au fost găsiți morți cu mâinile legate cu semne de tortură, împușcați în cap”, a declarat miercuri, în cadrul unui briefing, Dmytro Zhyvytskyi, șeful administrației militare regionale din Sumî, potrivit CNN.

Autoritățile ucrainene au găsit cadavre, cu urme de tortură, dar există și persoane captive pentru care se negociază zilnic

Zhyvytskyi a mai afirmat că „există persoane care sunt ținute captive și zilnic se poartă negocieri pentru ca acestea să fie schimbate sau eliberate. O mulțime de oameni a căror soartă rămâne necunoscută până în prezent”, conform epicnews.ro.

Sumî a înregistrat pagube uriașe în primele zile ale invaziei rusești. Săptămâna aceasta, cabinetul ucrainean a alocat aproximativ 8 milioane de dolari regiunii Sumî pentru a începe repararea locuințelor, drumurilor și utilităților.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă