7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSocialMeteoAtenționare Cod galben de ploi și vânt puternic, pentru 4 județe. HARTA

Atenționare Cod galben de ploi și vânt puternic, pentru 4 județe. HARTA

Patru judeţe din Dobrogea şi sud-estul Munteniei se vor afla până mâine după-amiaza sub Cod galben de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în intervalul 11 aprilie, ora 6:00 – 12 aprilie, ora 15:00, în zone din judeţele Călăraşi şi Ialomiţa, precum şi în judeţele Constanţa şi Tulcea vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi prin acumulare 25 – 30 litri/mp şi izolat 40 litri/mp. Pe parcursul zilei de marţi, vântul va avea intensificări cu viteze de 55 – 70 km/h.

Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în sudul Moldovei şi local în Muntenia, cu rafale în general de 45 – 55 km/h pe parcursul zilei de marţi, iar la altitudini de peste 1.700 de metri în Carpaţii Meridionali şi de Curbură vor fi viteze de 70 – 80 km/h.

În Bucureşti, în perioada menţionată, cerul va prezenta înnorări şi trecător vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 5 – 7 grade Celsius. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Sisteme automate și semiautomate ELISA, aparatură de laborator și alte accesorii de la Precisa

Dotarea laboratoarelor cu toate resursele necesare este o necesitate. Contează pe Precisa, astfel vei face alegerea perfectă. Acest lucru va contribui la generarea unora...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...

Tendințe în creditare: de ce românii contractează tot mai mult împrumuturi online

Volumul creditelor nebancare acordate populației a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii 12 ani, ajungând de la 800 de milioane de euro în 2011...
Ultima oră
Pe aceeași temă