14.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiAtenție, trec avioane! Șoseaua Giurgiului ar putea ”deveni” pistă de aterizare, la...

Atenție, trec avioane! Șoseaua Giurgiului ar putea ”deveni” pistă de aterizare, la cât de luminată e

Este Șoseaua Giurgiului din Sectorul 4, artera care face legătura cu localitățile din sudul țării, cele de la frontiera cu Bulgaria.

Fotografii: Gabriel Boholț/ Radu Dina

Oricine are dreptul la o opinie, iar dacă imaginația îți zburdă poți să îți închipui că Șoseaua Giurgiului, care se întinde pe o lungime de peste cinci kilometri, ar putea fi transformată într-o pistă de aterizare pentru avioane. În urma modernizării, această arteră, extrem de importantă și tranzitată zilnic de sute de mii de mașini, a devenit și cea mai luminată șosea din Capitală.

Fotografii: Gabriel Boholț/ Radu Dina

 

Inter: Modernizată după 30 de ani

Cine a trecut de prima tinerețe știe cel mai bine cum arăta înainte acest cartier. Giurgiului era cunoscută ca una dintre cele mai rău famate zone din Capitală. Se situa cam pe același palier cu Ferentari sau Zețari din sectorul 5. Practic, seara îți era teamă să ieși din casă la un magazin, iar dacă o făceai trebuia să ieși cu lanterna în mână, pentru că întreaga stradă era cuprinsă de beznă.

Fotografii: Gabriel Boholț/ Radu Dina

 

Dar, iată că, abia după 30 de ani, Șoseaua Giurgiului a devenit ceea ce este astăzi, un bulevard modern și civilizat, cu care cei ce locuiesc în zonă chiar se mândresc.

Pe toată lungimea de cinci kilometri a arterei domnește acum lumina, toți stâlpii stradali montați pe ambele sensuri de mers au lumină de tip LED albă, inclusiv pe linia de tramvai, care are deja montat un covor de iarbă chiar între linii. Primăria Sectorului 4, cu ajutorul TOTUL VERDE, fostul ADP 4, a luat această măsură pentru a reduce cât mai mult cantitatea de praf produsă de traficul foarte aglomerat din zonă, dar și pentru a crește suprafața spațiului verde din sector.

Fotografii: Gabriel Boholț/ Radu Dina

 

Mai mult decât atât, în urma modernizării, Șoseaua Giurgiului a beneficiat de toate îmbunătățirile, de la blocuri reabilitate, până la crearea de noi locuri de parcare, de locuri de joacă pentru copii, de piste de biciclete și de iluminat de tip LED. Și nu în ultimul rând, de copaci plantați și spații verzi amenajate.

Fotografii: Gabriel Boholț/ Radu Dina

 

”Am demonstrat în fiecare zi că în sectorul nostru se poate. Șoseaua Giurgiului a ieșit excepțional. Chiar dacă ultimul an, cât a durat șantierul, a fost mai greu pentru cei care locuiesc aici, sunt convins că acum sunt mulțumiți de rezultat. În următorii ani, toate străzile, fie că sunt principale sau secundare, vor fi reabilitate și vor arăta precum Șoseaua Giurgiului”, a scris Daniel Băluță, primarului sectorului 4, pe pagina sa de Facebook.

 

 ADP Sector 4 devine TOTUL VERDE

Vreme îndelungată, Societatea Comercială ADP 4 SA a fost asimilată, în ochii opiniei publice, cu administrația locală, respectiv cu cea a Sectorului 4. Aceasta, în ciuda faptului că societatea avea un cu totul alt statut! De astfel, inițialele ADP proveneau de la sintagma Amenajarea Domeniului Public, și nu de la Administrarea ori Administrația Domeniului Public.

Fotografii: Gabriel Boholț/ Radu Dina

 

Pentru a înlătura orice confuzie, începând din luna iunie, societatea și-a schimbat denumirea în SC TOTUL VERDE S.A., denumire cu care se așteaptă să se familiarizeze toți cetățenii sectorului 4, și care este mai aproape de obiectivul societății! Anume de a se ocupa, de a amenaja și de a întreține spațiile verzi din sector. Poate așa, statutul acestei societăți va fi perceput corect, fără a mai fi confundat cu vreo administrație.

Cele mai citite

Trafic intens pe DN1 Ploiești – Brașov. Se circulă în colană între stațiunile de pe Valea Prahovei

Centrul Infotrafic informează că în acest moment se circulă în condiţii de aglomeraţie pe DN 1 Ploieşti - Braşov, între staţiunile Predeal şi Buşteni,...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, un nou succes în campionatul Greciei

PAOK Salonic, formația pregătită de tehnicianul român Răzvan Lucescu, a obținut un nou succes în prima ligă elenă, după ce s-a impus pe terenul...

Vacanță în Grecia 2024: Taxa pe climă sezonieră, introdusă din acest sezon

Guvernul din Grecia a decis să introducă o nouă taxă pentru turiști -”taxa de climă”. Motivul: țara a fost devastată de incendii de vegetație...
Ultima oră
Pe aceeași temă