21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăAtac la adresa lui Iohannis. "Nu are șanse să conducă NATO"

Atac la adresa lui Iohannis. “Nu are șanse să conducă NATO”

Klaus Iohannis nu are șanse de a deveni secretar general al NATO. Drulă sugerează că perspectivele lui Iohannis în acest sens sunt extrem de slabe sau chiar inexistente.

“Pe noi nu ne-a întrebat când şi-a pus candidatura asta, care, după părerea mea, nu are niciun fel de şansă. Statele Unite, care reprezintă puterea dominantă din cadrul NATO, dar la fel şi Marea Britanie, Germania, Franţa, Estonia, Lituania – state din flancul estic – deci statele cele mai mari, cele mai importante şi-au declarat susţinerea pentru un alt candidat. Pare, mai degrabă, dacă mă întrebaţi pe mine, un soi de troc – ca să nu îi spun şantaj – ca să primească altceva în altă parte”, a declarat Cătălin Drulă.

El a afirmat că sub preşedinţia lui Iohannis anul trecut România a cheltuit doar 1,6% din PIB pentru Apărare, în loc de 2,5%, şi că în timpul mandatului său s-a “erodat” democraţia din ţara noastră, potrivit Agepres.

“Un om sub a cărui preşedinţie, cu război la graniţele noastre, s-au cheltuit doar 1,6 din PIB pentru Apărare, în loc de 2,5%, pentru că s-au luat în decembrie 7 miliarde de lei de la Apărare şi s-au pus în fondul de rezervă de către domnul Ciolacu. Acesta este un lucru care nu îl recomandă pe domnul Iohannis în nicio funcţie legată de Apărare. Pasivitatea lui, felul în care nu numai că a lăsat, dar a şi condus procesul de erodare a democraţiei din România – toate aceste lucruri ne fac să ne îndoim de capacitatea dumnealui de a reprezenta România la nivel internaţional. În general trebuie nişte oameni care să aibă un pic mai mult democraţia în stomac şi ceva mai puţin împărăţia”, a spus Drulă.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă