6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAșa vor arăta grădinile din ­jurul blocurilor din Sectorul 4

Așa vor arăta grădinile din ­jurul blocurilor din Sectorul 4

În urmă cu aproximativ nouă luni, Marian Goleac, directorul general al SC ADP S4, promitea un proiect extrem de important pentru cei care locuiesc la bloc, și anume transformarea grădinilor din jurul blocurilor în locuri de relaxare. Lucrurile nu au rămas doar la stadiul de vorbe sau pe hârtie. Proiectul a început să prindă contur.

Șantiere deschise, buldozere cărând materiale de construcții, picamere care sparg betonul, muncitori dând de zor la lopată, străzi lărgite, blocuri reabilitate, locuri de parcare noi și spații de joacă pentru copii. Acesta este, pe scurt, tabloul sectorului 4 care a suferit schimbări masive în infrastructură.

Pe lângă toate aceste investiții, un proiect extrem de important pentru cei care locuiesc la bloc a început să prindă contur. Spre deosebire de cei care locuiesc la casă, aceștia nu beneficiază de prea mult spațiu verde sau de o oază de relaxare. Însă, de acum, proprietarii de apartamente vor avea și ei parte de condiții decente.

Grădinile din jurul acestor imobile vor fi amenajate ca zone de relaxare. Gardurile ruginite din fier vor fi înlocuite cu unele noi, locurile care nu aveau niciun petic de verdeață vor fi amenajate, bineînțeles, cu spații verzi, însă nu vor lipsi nici pergolele și băncile care vor fi montate pentru relaxare.

„Așa cum am anunțat anul trecut, grădinile blocurilor vor fi readuse la viață. Locatarii au îmbrățișat această idee și ne-au cerut să rezolvăm problema cât mai repede. După cum bine se observă, noi ne-am apucat de treabă, iar unele grădini sunt aproape finalizate. Este un proiect extrem de important pentru cei care locuiesc la bloc. Vom amenaja spații verzi, locuri de joacă, de ­relaxare, dar și spații speciale pentru câini. În Sectorul 4 se lucrează la foc continuu, pentru că zona de sud a Bucureștiului trebuie să se dezvolte, iar acest lucru va duce la o îmbunătățire a traiului de viață în rândul locuitorilor”, a declarat Marian Goleac, directorul general al SC ADP S4.  

Mai mult decât atât, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a postat pe pagina sa de socializare un mesaj privind transformarea acestor spații în locuri de relaxare: ­„Grădinile blocurilor nu vor mai fi doar simple spații verzi. De acum, ele vor fi o zonă de relaxare pentru dumneavoastră, fie că vreți să vă trageți sufletul după o zi de muncă, fie să ieșiți câteva minute la aer curat sau să depănați amintiri cu vecinii”.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă