10.2 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăMusicArtiștii nordici care cer interzicerea participării Israelului la Eurovision 2024

Artiștii nordici care cer interzicerea participării Israelului la Eurovision 2024

În urma apelurilor de boicotare de când s-a confirmat că Israelul va participa la ediția din acest an a Eurovision, tot mai multe țări cer excluderea Israelului, din cauza presupuselor crime de război din Gaza, transmite Euronews.

Artiști finlandezi și islandezi, precum și protestatari din Norvegia, cer ca Israelul să fie exclus de la Eurovision. Aceștia se alătură vocilor artiștilor și activiștilor pro-palestinieni care se opun participării acestei țări la ediția din 2024, care va avea loc la Malmö (Suedia) în luna mai.

De la 5 decembrie 2023, când s-a oficializat faptul că 36 de țări, printre care și Israelul, vor participa la Eurovision 2024, tot mai multe persoane au cerut boicotarea concursului.

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), care supervizează organizarea concursului, a reiterat că Eurovision este un eveniment “apolitic” și că Israelul îndeplinește toate condițiile pentru a participa.

Acest lucru nu a împiedicat mai mult de 1.400 de artiști finlandezi să se alăture muzicienilor islandezi pentru a cere ca Israelul să fie interzis din cauza presupuselor crime de război din Gaza.

“Nu este în conformitate cu valorile noastre ca o țară care comite crime de război și continuă o ocupație militară să primească o scenă publică pentru a-și lustrui imaginea în numele muzicii”, se arată într-o petiție care a fost semnată de artiști, muzicieni și profesioniști din industria muzicală din Finlanda.

Lukas Korpelainen, unul dintre autorii petiției, a declarat pentru ziarul Hufvudstadsbladet că este inacceptabil ca Israelul să participe la Eurovision.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

CFR Cluj, tribut emoționant pentru conștientizarea cancerului pulmonar. Ce s-a întâmplat la meciul cu Dinamo

Într-o demonstrație impresionantă de solidaritate și conștientizare, multipla campioană a României, CFR Cluj, în parteneriat cu Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), au organizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă