30.8 C
București
miercuri, 12 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaArmata ucraineană a eliberat zone din jurul orașului Bahmut, dar forțele ruse...

Armata ucraineană a eliberat zone din jurul orașului Bahmut, dar forțele ruse avansează în interiorul acestuia

Armata ucraineană a eliberat, în ultimele zile, zone din jurul oraşului Bahmut, situat în estul ţării, anunţă Ministerul Apărării de la Kiev, precizând însă că forţele militare ruse avansează în interiorul oraşului, informează cotidianul Le Monde.

Armata ucraineană a eliberat, în ultimele zile, zone din jurul oraşului Bahmut, situat în estul ţării, anunţă Ministerul Apărării de la Kiev, precizând însă că forţele militare ruse avansează în interiorul oraşului, informează cotidianul Le Monde, conform antena3.ro.

Armata ucraineană a eliberat mai multe zone din jurul orașului Bahmut, dar inamicul avansează în interiorul localității

“În ultimele zile, trupele noastre au eliberat o suprafaţă de aproximativ 20 de kilometri pătraţi la periferia nordică şi sudică a oraşului Bahmut”, a declarat marţi Hanna Maliar, adjunct al ministrului ucrainean al Apărării.

“În acelaşi timp, inamicul face progrese în interiorul oraşului Bahmut, distrugând complet oraşul cu ajutorul artileriei. Luptele grele continuă”, a admis Hanna Maliar.

Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Rusia se concentrează pe ocuparea orașului Bahmut, atacurile asupra altor zone fiind reduse

Rusia îşi concentrează forţele militare pe ofensiva pentru ocuparea oraşului Bahmut, reducând atacurile asupra altor zone, afirmă un oficial militar ucrainean, citat de postul de televiziune CNN, transmite blacknews.ro.

„Situaţia de la Bahmut se schimbă din când în când, este un război de poziţionare. Inamicul îşi concentrează toate forţele militare pe Bahmut şi, de fapt, nu mai efectuează operaţiuni combatante puternice în alte zone din zona noastră de responsabilitate”, a declarat Serhii Cerevatii, purtătorul de cuvânt al districtului estic al Forţelor Militare ucrainene.

În schimb, forţele militare ruse au raportat, marţi, şase atacuri ucrainene cu rachete de artilerie HIMARS asupra orăşelului Tokmak, situat în regiunea Zaporojie şi aflat sub ocupaţie rusă. Patru rachete au fost interceptate de sistemele antiaeriene ruse, iar două au căzut în partea de nord a oraşului Tokmak. „Un civil a fost ucis, iar patru au fost răniţi”, a declarat Vladimir Rogov, membru al administraţiei militare ruse.

Mărturii ale celor care au apărat orașul Bahmut: E iadul pe pământ

Despre orașul ucrainean Bahmut se spune că este „Iadul pe pământ”, „oraşul în care nu există loc viu” sau „cel mai fierbinte loc din lume”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Călătorești în Craiova? Găsește mașina de închiriat perfectă pentru bugetul tău.

Închirierea unei mașini în Craiova poate fi o modalitate excelentă de a-ți asigura mobilitatea și flexibilitatea în timpul călătoriilor tale, indiferent dacă ești în...

Ministerul Educației nu este de acord cu transferul Spitalului CF 2 către UMF „Carol Davila”

În goana disperată de a trece gratis, cât mai repede, către baronii locali PSD și PNL cele 15 spitale CFR, ministrul Transporturilor și...

Arnold Gunter Klingeis, președinte al „ Historic Cafes Route”, primește prima vizită oficială a unei delegații din Provincia Potenza

Arnold Gunter Klingeis, noul președinte al Consiliului Director al “Historic Cafes Route” (HCR), a primit, joi, 30 mai, prima vizită oficială din partea unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă