7.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaArmata rusă spune că situația din Ucraina este „tensionată” pentru trupele ei

Armata rusă spune că situația din Ucraina este „tensionată” pentru trupele ei

Armata rusă a declarat marţi că situația de pe teren în Ucraina este “tensionată” pentru trupele sale în faţa unei contraofensive ucrainene, în special la Herson, oraş a cărui populaţie urmează să fie evacuată în curând, după mai multe eşecuri semnificative ale forţelor ruse în estul şi sudul ţării, relatează AFP.

“Situaţia din zona operaţiunii militare speciale poate fi descrisă ca fiind tensionată. Inamicul nu renunţă la încercările sale de a ataca poziţiile trupelor ruseşti”, a declarat pentru televiziunea publică rusă Rossia 24 generalul Serghei Surovikin, responsabil cu operaţiunile ruseşti în Ucraina de zece zile.

Armata rusă spune că situația din Ucraina este „tensionată” pentru trupele sale, presate de forțele ucrainene să se retragă

“Regimul ucrainean încearcă sa spargă apărarea noastră”, adunându-şi “toate rezervele” pentru o contraofensivă, a spus el, potrivit agerpres.ro.

Potrivit generalului Surovikin, situaţia este “foarte dificilă” în special la Herson, capitala regiunii omonime ocupate militar de Rusia din primăvară şi anexată în septembrie în sudul Ucrainei, din cauza atacurilor ucrainene care vizează “infrastructurile sociale, economice şi industriale” ale oraşului.

Zelenski a anunțat că trei noi sate au fost recucerite de forțele ucrainene în regiunea Herson

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat miercuri că trei noi sate, ocupate de armata rusă, au fost recucerite de forţele ucrainene în regiunea Herson din sudul ţării, transmite AFP.

„Novo-Voskresenske, Novo Grigorivka şi Petropavlivka din regiunea Herson au fost eliberate în ultimele 24 de ore”, a afirmat preşedintele Zelenski într-un video postat pe reţelele de socializare, potrivit agerpres.ro.

Contraofensiva ucraineană continuă, a dat asigurări preşedintele Zelenski.

Lupte grele s-au desfășurat la Herson în ofensiva împotriva Rusiei

Lupte grele au avut loc în ultimele 48 de ore, în timp ce forţele ucrainene şi-au continuat ofensiva împotriva Rusiei în provincia Herson, la vest de râul Dnipro, au anunţat sâmbătă serviciile de informaţii militare britanice.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă