9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaArmata rusă a mai distrus un baraj situat pe un râu din...

Armata rusă a mai distrus un baraj situat pe un râu din regiunea Donețk

Armata rusă a distrus, duminică, un baraj situat pe un râu din regiunea Donețk, în încercarea de a încetini contraofensiva ucraineană, a anunțat Valeri Șerșen, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, potrivit Kiev Independent.

Rușii ar fi distrus barajul de mici dimensiuni de pe râul Mokri Yali, provocând inundații pe ambele maluri, spune Șerșen, adăugând că „acest lucru nu afectează” totuși operațiunile armatei ucrainene.

„La început, ocupanții au aruncat în aer rezervorul de apă Karlov, apoi barajul Kahovka, apoi au aruncat în aer alte structuri în zona ocupată din regiunea Zaporojie”, a declarat purtătorul de cuvânt, potrivit stiripesurse.ro.

„Ei se așteaptă la o străpungere în zonă a forțelor noastre de apărare, așa că, pentru a ne încetini avansul, folosesc această tactică”, spune Șerșen. Acesta a adăugat că ofensiva ucraineană are deja „primele rezultate locale”, referindu-se la eliberarea localităților Blahodatne și Neskuchne din regiunea Donețk, anunțată de armata ucraineană duminică.

Armata rusă a mai distrus un baraj de pe un râu din Donețk după dezastrul umanitar și ecologic din regiunea Herson

Pe 6 iunie, barajul hidrocentralei Kahovka de pe râul Nipru a provocat un dezastru umanitar și ecologic în regiunea Herson. Autoritățile ucrainene spun că au dovezi că distrugerea barajului a fost făcută de un grup de sabotori ruși, deși Moscova neagă acest lucru.

„Distrugerea barajului Kahovka nu face decât să confirme pentru întreaga lume că rușii trebuie alungați din fiecare colț al pământului ucrainean”, a scris președintele Volodimir Zelenski pe Twitter. „Numai victoria Ucrainei va aduce înapoi securitatea. Și această victorie va veni”, a adăugat președintele.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

ÎPS Teodosie, prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a avut azi prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu „dojană...

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă