24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalArmata israeliană a vizat ținte ale Hezbollah prin raiduri aeriene

Armata israeliană a vizat ținte ale Hezbollah prin raiduri aeriene

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că a lansat raiduri aeriene împotriva unor ţinte ale Hezbollah, după atacuri ale mişcării libaneze ce au marcat o escaladare a tensiunilor la frontiera de nord a Israelului, informează AFP, conform agerpres.ro.

„Ca răspuns la tirurile dinspre Liban (…), avioanele de luptă ale armatei israeliene au lovit ţinte teroriste ale Hezbollah”, a anunţat armata israeliană într-un comunicat, informând de asemenea despre lovituri de artilerie şi de tancuri spre teritoriul libanez.

Ţintele lovite „includ infrastructuri teroriste, situri pentru stocare de rachete şi complexe militare”, adaugă comunicatul.

La rândul său, Hezbollah a anunţat că a atacat cinci poziţii israeliene de-a lungul frontierei şi, într-un alt atac, a lovit o poziţie militară israeliană la frontieră, nu departe de Kiryat Shmona.

Înregistrări video postate pe reţelele sociale arată o puternică explozie, urmată de un nor de fum negru pe locul de amplasare a unor instalaţii de supraveghere israeliene.

Mai devreme în timpul zilei de sâmbătă, armata israeliană a declarat că a lovit „două celule teroriste” şi „un post de observaţie” al Hezbollah, ca răspuns la tentative de tiruri dinspre Liban în direcţia teritoriului israelian.

Armata a mai informat că a replicat la tiruri de mortier dinspre Liban spre localităţi israeliene „în nordul Israelului”, precizând că acestea nu au făcut răniţi.

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, în vizită la rezervişti, a declarat sâmbătă că ţara sa „nu este interesată de un război” la frontiera sa de nord, însă a avertizat că dacă liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, „face o eroare, el va pecetlui destinul Libanului”.

Două „cuiburi” ale Hezbollah din Liban, folosite pentru lansarea rachetelor, au fost atacate de Israel

Hezbollah a precizat că unul dintre luptătorii săi a fost ucis, fără a oferi detalii. Agenţia de ştiri de stat libaneză NNA a raportat un atac aerian israelian la periferia sudică a oraşului Aitaroun, în sudul Libanului. De asemenea, aceasta nu a oferit detalii.

Armata israeliană a declarat că o celulă era adiacentă oraşului israelian Mattat, la aproximativ 13 km sud-vest de Aitaroun, scrie ziare.com.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă