25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăInternaționalArmata israeliană a prezentat un video cu liderul Hamas din Gaza

Armata israeliană a prezentat un video cu liderul Hamas din Gaza

Armata israeliană a difuzat marţi, pentru prima dată, o înregistrare video care îl arată, potrivit acesteia, pe liderul Hamas din Gaza, Yahya Sinouar, într-un tunel pe 10 octombrie, la trei zile după atacul mişcării islamiste palestiniene pe teritoriul israelian, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Imaginile, în care Yahya Sinouar apare mergând printr-un tunel cu o parte a familiei sale, provin de la o cameră de supraveghere descoperită în cursul unei operaţiuni a forţelor speciale, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, în cadrul unei conferinţe de presă difuzate la televiziune.

Acesta este „rezultatul operaţiunii noastre, această operaţiune se va opri doar când îl vom captura mort sau viu”, a adăugat el.

Potrivit armatei, în înregistrare apare presupusul creier al atacului din 7 octombrie, care „a fugit împreună cu copiii săi şi cu una dintre soţiile sale, condus de fratele său Ibrahim Sinouar”.

AFP nu a putut verifica în mod independent autenticitatea acestei înregistrări alb-negru în care apare un tânăr conducând o femeie, trei copii şi un alt bărbat, prezentat drept Yahya Sinouar care nu a mai fost văzut de la atacul din 7 octombrie.

„Această înregistrare sau oricare alta nu este ceea ce contează cu adevărat. Importante sunt informaţiile pe care le colectăm şi care ne vor permite să-i găsim pe responsabilii Hamas şi pe ostatici”, a adăugat Daniel Hagari, fără a preciza locaţia în care au fost filmate imaginile.

Săptămâna trecută, ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a afirmat că Yahya Sinouar a fugit şi merge „din ascunzătoare în ascunzătoare”, în timp ce forţele israeliene care avansează în sudul Fâşiei Gaza continuă să bombardeze Khan Younes, oraşul său natal.

Yahya Sinouar s-a alăturat Hamas în 1987, când grupul a fost fondat de influentul şeic Ahmad Yassine.

În timp ce armata israeliană se pregătește să ocupe Gaza City, peste o sută de români au fost evacuați din Fâșia Gaza

Ca urmare a eforturilor Ministerului român al Afacerilor Externe și ale partenerilor străini ai României, peste o sută de cetățeni români și membri de familie ai lor din Fâșia Gaza au părăsit această regiune aflată în război, având permisiunea să intre în Egipt.

Un număr de 103 cetățeni români și membri de familie ai acestora au primit permisiunea să plece din Fâșia Gaza spre Egipt, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe de la București. Comunicatul pe acest subiect al MAE a fost transmis la data de 7 noiembrie 2023.

Teoretic, până la finalul zilei de 7 noiembrie, această operațiune de evacuare urma să fie încheiată, toți cei 103 urmând să fie transportați de la punctul de frontieră Rafah până în orașul Cairo. Din capitala Egiptului, cele 103 persoane urmau să fie aduse în România, pe timpul nopții de 7 spre 8 noiembrie, cu un avion al companiei TAROM.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă