23.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăInternațional„Arată cât de disperat este Vladimir Putin”. Marea Britanie anunță că Rusia...

„Arată cât de disperat este Vladimir Putin”. Marea Britanie anunță că Rusia a încercat să scufunde o navă civilă în Marea Neagră

Guvernul britanic a dezvăluit luni că Rusia a lansat pe 24 august mai multe rachete asupra unei nave civile de marfă în Marea Neagră, care au fost interceptate cu succes de forţele ucrainene, transmite EFE, citată de Agerpres.

Informaţii ale serviciilor, declasificate de Marea Britanie, sugerează că atacul, care a utilizat, între altele, două rachete de croazieră Kalibr, a vizat o navă comercială sub pavilion liberian.

Acest act „arată cât de disperat este Vladimir Putin”, a declarat, în Parlament, premierul britanic Rishi Sunak, subliniind că Regatul Unit îşi foloseşte „capacităţile de informaţii, supraveghere şi recunoaştere pentru a monitoriza activitatea Rusiei în Marea Neagră”.

Londra va continua „să atragă atenţia dacă vom vedea că se pregătesc alte atacuri împotriva navelor sau infrastructurilor civile şi să atribuie atacuri dacă acestea au loc”, a adăugat Sunak.

„Graţie apărării aeriene ucrainene, atacul asupra navei civile a eşuat. Niciuna dintre rachetele Kalibr nu şi-a atins ţinta”, a precizat Ministerul de Externe într-un comunicat.

Londra subliniază că Rusia a hărţuit sistematic infrastructura civilă şi portuară din Ucraina şi estimează că aceste atacuri au distrus 280.000 de tone de cereale.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Liderii coaliției PSD – PNL discută listele pentru alegeri. Ar fi reanalizată și candidatura lui Cîrstoiu

Liderii coaliției de guvernare, PSD - PNL, au o ședință la mijlocul zilei de luni, 15 aprilie, în care ar urma să finalizeze listele...

UE plăteşte Poloniei 6,3 miliarde de euro din fondul de redresare post-covid

Uniunea Europeană (UE) a plătit Poloniei 6,3 miliarde de euro, în cadrul ajutoarelor de relansarea economică, în urma pandemiei covid-19, cea mai mare plată...

Premieră în SUA! A început procesul penal împotriva fostului președinte Donald Trump

Astăzi a început la New York procesul penal în care fostul preşedinte american Donald Trump este acuzat că a încercat să cumpere discreţia unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă