6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalApple a ajuns la o capitalizare de peste 3.000 de miliarde de...

Apple a ajuns la o capitalizare de peste 3.000 de miliarde de dolari, cât PIB-ul Marii Britanii

Apple a devenit luni prima companie care a reușit să depășească pragul de 3.000 de miliarde dolari capitalizare de piață, după ce acțiunile companiei au atins valoarea de 182,65 dolari. Apetitul tot mai mare al investitorilor a fost generat de pariul că producătorul de iPhone va avea succes pe noi piețe.

Compania americană explorează piețe noi, precum realitatea virtuală, ba chiar și pe cea a mașinilor electrice.

Datele au alimentat speranța că Fed ar putea fi aproape de sfârșitul ciclului său de creștere a ratelor. A ajutat faptul că randamentele trezoreriei au scăzut ca răspuns la răcirea inflației, a declarat Burns McKinney, manager de portofoliu la NFJ Investment Group din Dallas, Texas.

Managerul a spus că încă nu crede că Fed poate atenua inflația fără a provoca o recesiune, dar „șansele cresc”.

„Totul este în creștere pentru că vezi că economia se răcește, dar nu atât de mult. Fed ar putea avea o șansă mai bună decât am crezut de a înfila acul și de a răci inflația fără a ucide economia în acest proces”, a spus McKinney.

Interesant e că valoarea capitalizării de piață a Apple a egalat-o pe cea a PIB-ului Marii Britanii și a depășit-o pe cea a PIB-ului Franței, cifrat la 2.782 miliarde de dolari.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă