20.7 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăAnunț important despre Bursa de la București, după procesul câștigat cu Roșia...

Anunț important despre Bursa de la București, după procesul câștigat cu Roșia Montană

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni derulate pe Piaţa principală a Bursei de la Bucureşti în ultima săptămână a urcat cu peste 48 milioane de lei şi a ajuns la 300,6 milioane de lei, comparativ cu 252 milioane de lei în săptămâna anterioară.

Potrivit datelor publicate de BVB, consultate de AGERPRES, cele mai lichide titluri în perioada 1 – 8 martie au fost acţiunile Băncii Transilvania, cu tranzacţii de 52,4 milioane de lei, urmate de titlurile Romgaz, cu schimburi de 40,6 milioane de lei şi cele ale OMV Petrom, cu un rulaj de 36,4 milioane de lei.

Ziua de 7 martie a fost cea mai bună a ultimei săptămâni din punct de vedere al valorii tranzacţiilor cu acţiuni, cu schimburi de 81,6 milioane de lei, iar ziua de 8 martie a fost cea mai slabă, cu un rulaj de numai 27,5 milioane de lei.

Acţiunile cu cele mai bune evoluţii au fost Casa de Bucovina-Club de Munte, care s-au apreciat cu 35,96% în acest interval de timp, urmate de Energopetrol – cu o apreciere de 25,93% şi UAMT – plus 14,84%.

La polul opus, cele mai importante scăderi au fost înregistrate de COMCM Constanţa, cu o depreciere de 41,04%, Societatea de Construcţii Napoca – minus 16,28% şi Chimcomplex Borzeşti – minus 15,79%.

Indicele principal BET a avut cea mai bună evoluţie în data de 4 martie, când a consemnat o apreciere de 0,75%, până la 16.129,36 puncte, şi cea mai slabă zi în 7 martie, când s-a depreciat cu 0,07%, până la 16.228,56 puncte. Indicele a închis săptămăna la 16.298,59 puncte.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...

Premierul României se întâlnește cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, la București, cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod. Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, în ziua...

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă