22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalAnglia va accelera programele de vaccinare împotriva gripei și a Covid-19

Anglia va accelera programele de vaccinare împotriva gripei și a Covid-19

Autoritățile din Anglia au decis să devanseze startul programelor de vaccinare de toamnă împotriva gripei și a Covid-19, ca măsură de precauție, după identificarea variantei Covid BA.2.86, cu mutații puternice, conform spotmedia.ro.

Oamenii de știință susțin că este puțin probabil ca BA.2.86, o ramificație a variantei Omicron, să provoace un val devastator, având în vedere apărarea imunitară acumulată la nivel mondial în urma vaccinării și a infecțiilor anterioare, potrivit Reuters.

„Există informații limitate disponibile în prezent despre BA.2.86, astfel încât impactul potențial al acestei anumite variante este dificil de estimat… vom continua să monitorizăm BA.2.86 și să sfătuim guvernul și publicul pe măsură ce aflăm mai multe”, a spus directorul executiv al Agenției britanice pentru securitate sanitară, Jenny Harries.

Cu toate acestea, Ministerul britanic al Sănătății a declarat că programele anuale de vaccinare pentru grupurile în vârstă și cu risc vor începe cu câteva săptămâni mai devreme decât era prevăzut.

„Pe măsură ce oamenii noștri de știință de talie mondială adună mai multe informații despre varianta BA.2.86, este logic să devansăm programul de vaccinare”, a anunțat Maria Caulfield, prin intermediul unui comunicat.

Varianta a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie pe 18 august, iar vaccinările vor începe pe 11 septembrie, urmând ca rezidenții căminelor de bătrâni și persoanele cu cel mai mare risc să primească primele vaccinurile. Varianta a fost identificată pentru prima dată în Danemarca la 24 iulie și ulterior s-a răspândit în alte țări.

Anglia nu mai are restricții privind coronavirusul din februarie 2022.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...
Ultima oră
Pe aceeași temă