14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăCoronavirusAnglia accelerează programele de vaccinare din cauza noii variante COVID

Anglia accelerează programele de vaccinare din cauza noii variante COVID

Anglia va da startul unui program de vaccinare de toamnă împotriva gripei și a COVID-19 ca măsură de precauție, după identificarea variantei COVID BA.2.86 cu mutație puternică, care a fost descoperită în Marea Britanie, scrie Reuters.

Oamenii de știință au declarat că este puțin probabil ca BA.2.86, o ramificație a variantei Omicron, să provoace un val devastator de infectare și decese, având în vedere imunitatea acumulată la nivel mondial în urma vaccinării și a infecțiilor anterioare.

Cu toate acestea, ministerul britanic al sănătății a declarat că programele anuale de vaccinare pentru grupurile mai în vârstă și cele cu risc vor începe cu câteva săptămâni mai devreme decât era prevăzut, având în vedere varianta.

“Pe măsură ce oamenii noștri de știință de talie mondială adună mai multe informații despre varianta BA.2.86, este logic să devansăm programul de vaccinare”, a declarat noul ministru al Sănătății, Maria Caulfield, într-un comunicat.

Varianta a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie pe 18 august, iar vaccinările vor începe pe 11 septembrie, urmând ca bătrânii din căminele de îngrijire și persoanele cu cel mai mare risc să fie vaccinați.

În prezent, în Marea Britanie, nu este clasificată ca fiind o “variantă îngrijorătoare”.

Varianta a fost depistată pentru prima dată în Danemarca la 24 iulie, după ce virusul care a infectat un pacient cu risc de îmbolnăvire gravă s-a transmis. De atunci, a fost detectată la alți pacienți simptomatici, în urma unui control de rutină în aeroporturi și în probe de apă reziduală în câteva țări.

Anglia nu mai are restricții privind coronavirusul din februarie 2022, iar directorul executiv al Agenției britanice pentru Securitate a Sănătății, Jenny Harries, a declarat că se așteaptă noi variante ca urmare a conviețuirii cu COVID-19.

“Există informații limitate disponibile în prezent despre BA.2.86, astfel încât impactul potențial al acestei variante specifice este dificil de estimat”, a declarat Harries în comunicat.

“Ca și în cazul tuturor variantelor COVID-19 emergente și circulante … vom continua să monitorizăm BA.2.86 și să sfătuim guvernul și publicul pe măsură ce aflăm mai multe.”

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă