28.2 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSocialAngel Tîlvăr, prezent la ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Finlandeze,...

Angel Tîlvăr, prezent la ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Finlandeze, de la Baza Aeriană 57

La ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Finlandeze sosite în România la începutul acestei săptămâni de la Baza Aeriană 57 au participat ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, comandatul Bazei Aeriene comandor Nicolae Crețu, șeful statului major al Forțele Aeriene Leonard Gabriel Baraboi, ambasadoarea Finlandei la București, Marjut Akola.
    
Detaşamentul finlandez, constituit din aproximativ 90 de militari (piloți și personal tehnico-ingineresc) şi cele șapte aeronave F-18 Hornet, vor executa, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române și militari ai Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, pentru aproximativ două luni.

Prezența a aproximativ 90 de militari finlandezi în țara noastră, pentru executarea misiunilor de Poliție Aeriană Întărită, este o dovadă a faptului că legăturile dintre aliați, în ceea ce privește eforturile de consolidare a flancului estic, nu au fost niciodată mai puternice. Este și o dovadă incontestabilă a determinării ambelor țări, alături de întreaga alianță, de a coopera ca parteneri de încredere la niveluri pe care nu le-am fi putut imagina acum 30 de ani, dată fiind situația actuală de securitate de la granițele noastre. Îi felicit, de asemenea, pe militarii detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, care se află de peste două luni în țara noastră, unde execută misiuni pentru securizarea spațiului aerian al României și al NATO, a notat Angel Tîlvăr, ministrul mapn.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă