10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAngajații din Asistența Socială și Protecția Copilului susțin că majorarea salariilor de...

Angajații din Asistența Socială și Protecția Copilului susțin că majorarea salariilor de bază cu 5% a dus la diminuarea venitului net

În jur de 100 de membri ai Federației Naționale Sindicale din Asistența Socială și Protecția Copilului pichetează sediul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, nemulțumiți de salarizarea personalului din acest sector de activitate și de lipsa de reacții din partea autorităților la solicitările transmise.

Angajații din Asistența Socială și Protecția Copilului susțin că majorarea salariilor de bază cu 5% din ianuarie 2024 a dus, de fapt, la diminuarea venitului net.

În același timp, ei reclamă faptul că lipsa de personal duce la situații extreme, prin încărcarea cu atribuții suplimentare a angajaților, cu implicații majore pentru sănătatea salariaților, dar și pentru serviciile oferite beneficiarilor. Potrivit președintei FNS „Pro Asist”, Camelia Socianu, astăzi ar urma să aibă loc o întâlnire între sindicaliști și ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă