Conducerea Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă a dispus o cercetare disciplinară privind interviul pe care şoferul drogat care a omorât cu maşina doi tineri în localitatea 2 Mai, Vlad Pascu, l-a acordat de pe telefonul tatălui său protestatarului Marian ‘Ceauşescu’ Moroşanu, a declarat, joi, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Dan Halchin, potrivit pentru agerpres.ro.
El a explicat că persoanele private de libertate din sistemul penitenciar din România au posibilitatea să îşi sune aparţinătorii din camera de deţinere pe nişte numere preaprobate şi că Vlad Pascu avea acordul pentru conversaţia cu tatăl său.
Dan Halchin a punctat că, în calitate de arestat preventiv, pentru a acorda un interviu, Vlad Pascu trebuia să aibă şi acordul procurorului de caz sau al instanţei pe al cărei rol de află cauza sa.
Şeful ANP a punctat că, printre sancţiunile pe care le riscă Vlad Pascu, se numără interzicerea dreptului de a face cumpărături în penitenciar.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Nicoleta Bărăitaru, a spus că Vlad Pascu riscă de la avertisment până la interzicerea unor drepturi, precum cel de a i se face vizite, a primi pachete, a face cumpărături pe o perioadă de până la trei luni.
Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, anchetată disciplinar. Inspecţia Judiciară s-a autosesizat
Inspecţia Judiciară a anunţat, vineri, că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind comportamentul judecătorului care soluţionează dosarul în care este cercetat penal Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai.
În urma informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de desfăşurare a şedinţei de judecată din ziua de joi la Judecătoria Mangalia, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu faţă de judecătorul desemnat să soluţioneze dosarul privind accidentul din data de 19 august 2023.
„Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din ziua de joi, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat”, se arată în comunicatul Inspecţiei Judiciare.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!