Marcel Ciolacu a declarat că președinta ANAF va efectua o analiză detaliată a situației companiilor de stat.
Ciolacu a subliniat că, în cazul în care aceste companii au înregistrat pierderi în ultimii cinci ani și nu au prezentat un plan de restructurare sau redresare, se va lua în considerare intrarea lor în insolvență.
„Am avut o analiză pe companiile de stat şi componenta de arierate, urmează ca doamna preşedinte a ANAF-ului să ne dea o situaţie detaliată şi nu vă ascund că după o analiză, pe urmă, în funcţie de unde funcţionează fiecare companie, la ce minister, împreună cu Ministrul Finanţelor, nu vom avea şi o abordare dacă sunt pierderi în ultimii cinci ani şi nu se vede nici o restructurare şi niciun plan de redresare a celor companii, de ce nu, părerea mea, că se poate intra în zona de insolvenţă şi să închidem aceste capitole, dacă de atâţia ani nu se poate”, a afirmat Ciolacu.
Ministerul Finanțelor va analiza sumele de transfer ale marilor companii pe pierderi
Ciolacu a precizat că, în cazul marilor companii care funcționează pe teritoriul României și care au înregistrat pierderi constante de 10-15 ani, Ministerul de Finanțe va analiza cu atenție sumele de transfer care pot explica această situație.
Premierul a subliniat că guvernul va examina aceste companii pentru a înțelege cauzele și a lua măsurile necesare.
„Şi în cazul marilor companii care funcţionează pe teritoriul României şi care sunt pe pierderi de 10-15 ani şi nu înţelegem de ce, tocmai în România, nu fac niciun fel de profit, sunt felul convins că ne vom uita foarte atent, împreună cu Ministerul de Finanţe, pe sumele de transfer”, a adăugat premierul.
Ciolacu susține necesitatea reformelor administrative și economice
Premierul a subliniat că România are nevoie de reforme structurale în mai multe domenii, inclusiv în administrația publică, sistemul bugetar și în gestionarea companiilor de stat.
Ciolacu a afirmat că aceste reforme sunt esențiale pentru ca România să poată evolua într-un ritm sustenabil și echilibrat.
„România are nevoie de o reformă administrativ-teritorială cum are nevoie şi de o reformă bugetară şi de o reformă şi o analiză a companiilor de stat. Intrăm într-o altă eră. Dacă ne adaptăm ei, vom avea acest echilibru macroeconomic şi România se va putea dezvolta cel puţin în ritmul de anul trecut”, a mai spus Ciolacu.
Urmărește România Liberă pe Google News, Linkedin, Twitter, Facebook și Youtube.